Η κλιματική αλλαγή, η αύξηση στην τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων, αλλά και η άνοδος στις τιμές των τουριστικών προορισμών, είναι η κύρια αιτία της μικρής πτώσης κρατήσεων Σκανδιναβών και προς την Κρήτη.

Σε εκδήλωση που έγινε χθες στα πλαίσια των βραβείων που απέδωσε ο ταξιδιωτικός οργανισμός APOLLO, στα ξενοδοχεία του νομού Χανίων, η εμπορική διευθύντρια της εταιρείας Nina Hornewall, αναφέρθηκε στην πτωτική τάση που έχει καταγραφεί προσθέτοντας, ότι η κατάσταση επιδεινώνεται από τον άμεσο κίνδυνο απεργίας των πιλότων της σκανδιναβικής εταιρείας SAS, που πραγματοποιεί πτήσεις από και προς την Κρήτη.

Αυξητική τάση κρατήσεων από τη Γερμανία

Την ίδια ώρα Κέρκυρα και Κρήτη φαίνεται ότι είναι ανάμεσα στους επτά προορισμούς που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη αύξηση της πασχαλινής ζήτησης στη γερμανική αγορά, σύμφωνε με  την  έρευνα που πραγματοποίησε η Opodo στις αεροπορικές κρατήσεις της πλατφόρμας eDreams Odigeo από την 1η Ιανουαρίου έως τις 17 Φεβρουαρίου, σε σύγκριση με δεδομένα από την ίδια περίοδο του 2018.

Τα στοιχεία αφορούν συγκεκριμένα τα ταξίδια που θα γίνουν από την 1η έως τις 30 Απριλίου σε σύγκριση με την ταξιδιωτική περίοδο από 15 Μαρτίου έως τις 15 Απριλίου 2018.

Κατά μέσο όρο, οι Γερμανοί τουρίστες το φετινό Πάσχα θα ταξιδέψουν για διάστημα επτά ημερών, έναντι μόλις τριών πέρυσι.

Μοιράσου το άρθρο: