Συνεχίζεται σήμερα, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στο Ηράκλειο, η δίκη των απαγωγέων του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη. Η δίκη για την υπόθεση της απαγωγής του Ηρακλειώτη επιχειρηματία επρόκειτο να ξεκινήσει την προηγούμενη Δευτέρα ωστόσο αναβλήθηκε για σήμερα μετά από αίτημα ενός εκ των κατηγορουμένων καθώς ο δικηγόρος του απουσίαζε στην Αθήνα και κατά συνέπεια δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Η προσέλευση του επιχειρηματία και των κατηγορουμένων στο δικαστήριο, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί. Βάσει της διαδικασίας, αναγνώστηκαν οι μάρτυρες του κατηγορητηρίου, δόθηκαν τα ονόματα των μαρτύρων υπεράσπισης και ξεκίνησε η κατάθεση του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Η κατάθεση του Μ. Λεμπιδάκη:

Ο επιχειρηματίας, ξεκινώντας την κατάθεσή του, γύρισε και χαιρέτισε τους κατηγορούμενους με χαμόγελο «Χαίρετε» τους είπε… Και άρχισε να περιγράφει τη σκηνή της αρπαγής.

«Με ρώτησε ο ένας αν είμαι τσιπαρισμένος. Φαίνεται ότι το έχει δει σε ταινία του .. Σταλόνε», είπε χαρακτηριστικά!

«Είχατε διαβάσει για απαγωγές; Ήσασταν πολύ ψύχραιμος και συνειδητοποιημένος», τον ρώτησε η Πρόεδρος

«Όχι, από ταινίες είχα δει», απάντησε εκείνος.

Όπως κατέθεσε ο επιχειρηματίας, έκανε τέσσερις φορές μπάνιο στο εξάμηνο που βρισκόταν υπό ομηρεία και άλλαξε τρεις φορές ρούχα…

Την πρώτη έκανε μπάνιο σε μια σκάφη, δεμένος από το χέρι!

Ο Μ. Λεμπιδάκης κατέθεσε ότι δυο κατηγορούμενοι από το Ρέθυμνο ήταν εκείνοι που του μιλούσαν και του κρατούσαν το χέρι για να τον παρηγορήσουν!

«Αυτοί που ήρθα σε επαφή» – είπε- «ήταν κακοποιοί αλλά όχι δολοφόνοι»

Του έλεγαν επίσης ότι ο μεγάλος αρχηγός ήθελε να κάνει ρεκόρ λύτρων και χρόνου…

«Μπορείτε να μας βοηθήσετε αλλά δεν θέλετε είπε η πρόεδρος της έδρας» κ. Θεονύμφη Λυράκη στον Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Με πληροφορίες από το Cretalive

Μοιράσου το άρθρο: