Αναβλήθηκε επ’ αόριστον η εκδίκαση της υπόθεσης, η οποία αφορά τον αξιωματικό της αστυνομίας ο οποίος κατηγορείται για συγκάλυψη θανατηφόρου τροχαίου στο Λασίθι το οποίο προκλήθηκε από περιπολικό και οδήγησε στο θάνατο 18χρονο μοτοσυκλετιστή τον Ιούλιο του 2013.

Ο αξιωματικός της αστυνομίας κατηγορείται για ψευδομαρτυρία, απόπειρα συγκάλυψης και παράβαση καθήκοντος, καθώς θεωρείται ότι συγκάλυψε τα πραγματικά γεγονότα του συμβάντος, καλύβοντας τους συναδέλφους του.

Επίσης αναβλήθηκε για τον Ιούνιο του 2019 η δίκη και για τον συνοδηγό του περιπολικού, ο οποίος κατηγορείται με τις ίδιες κατηγορίες.

Σημειώνεται πως ο οδηγός του περιπολικού, καταδικάστηκε, πριν από περίπου έναν μήνα, χωρίς ελαφρυντικά από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λασιθίου και του επιβλήθηκε ποινή έξι μήνες φυλάκιση για τον θάνατο του 18χρονου κι ένας μήνας φυλάκιση για τον τραυματισμό του ηλικιωμένου.

Υπενθυμίζεται ότι το θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2013 κοντά στην περιοχή Νικηθιανό Λασιθίου, όταν οι αστυνομικοί βρίσκονταν σε υπηρεσία με το περιπολικό. Στην προσπάθεια τους να αποφύγουν έναν ηλικιωμένο που κινείτο στο δρόμο, ο οδηγός του περιπολικού έκανε ελιγμό, με αποτέλεσμα να κλείσει το δρόμο στον 18χρονο, που περνούσε εκείνη την ώρα με τη μηχανή του από το σημείο.

Εξαιτίας της σύγκρουσης των δύο οχημάτων, ο άτυχος νεαρός εκσφενδονίστηκε αρκετά μέτρα μακριά, έπεσε στο έδαφος με το κεφάλι και τραυματίστηκε θανάσιμα ενώ τραυματίστηκε και ο ηλικιωμένος.

Από την πρώτη στιγμή οι δύο αστυνομικοί οι οποίοι βρίσκονταν στο περιπολικό, αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι έφτασαν στην περιοχή και αντίκρισαν ήδη τραυματισμένο τον 18χρονο.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Μοιράσου το άρθρο: