Επιμορφωτικό σεμινάριο, με θέμα «Πρακτικές εναλλακτικές λύσεις έναντι της ανεξέλεγκτης καύσης υπολειμμάτων σε όφελος του αγρότη και του φυσικού περιβάλλοντος», διοργάνωσε η Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, στις εγκαταστάσεις της.
Στόχος του σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση των αγροτών, αλλά και ευρύτερα των πολιτών, ώστε να λάβει τέλος η αλόγιστη καύση στην ύπαιθρο, η οποία έχει βαρύτατες συνέπειες εις βάρος της υγείας των ανθρώπων, μέσα από τους τοξικούς ρύπους που παράγονται, αυξάνοντας παράλληλα τον κίνδυνο ανεξέλεγκτων πυρκαγιών. Σήμερα μπορούν να προταθούν αξιόπιστες λύσεις, οι οποίες είναι εφικτό να αποφέρουν οφέλη και στον ίδιο τον αγρότη, συνυπολογίζοντας το γεγονός ότι η επιβολή προστίμων, βάσει της νομοθεσίας, είναι προ των πυλών. Τις εργασίες του σεμιναρίου άνοιξε ο γενικός διευθυντής της ΟΑΚ, Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους και δίδοντας μια εκκλησιαστική διάσταση στην παρούσα κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στη σύγχρονη πραγματικότητα από την καταστροφή του περιβάλλοντος.
Παράλληλα, ο κ. Ζορμπάς ανέφερε την αντίληψη των ανθρώπων των παλαιότερων ετών, οι οποίοι αξιοποιούσαν καθετί, δίχως να πετούν αλόγιστα τα αντικείμενα που δεν ήταν χρήσιμα για εκείνους.

Μοιράσου το άρθρο: