Στο Ηράκλειο θα βρεθεί σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος στις 15:00 θα συναντηθεί με τις πρυτανικές αρχές, ενώ μία ώρα αργότερα θα παραβρεθεί σε σύσκεψη που θα γίνει στην Περιφέρεια Κρήτης.

Εκεί θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης, τόσο για τη στέγαση των φοιτητών, όσο και την αποζημίωσή τους αφού έχασαν όλα τα προσωπικά τους είδη και αντικείμενα.

Να σημειωθεί ότι από χθες βρίσκεται στο Ηράκλειο κλιμάκιο του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης, που χειρίζεται θέματα φοιτητικής Μέριμνας.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι, εκφράζουν τον θαυασμό και την ευγνωμοσύνη τους, για το έργο των ανθρώπων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που δε δίστασαν να σκαρφαλώσουν στη στέγη του φλεγόμενου κτιρίου, προκειμένου να αποτρέψουν την περαιτέρω επέκταση της πυρκαγιάς.

Το κτίριο είναι ετοιμόρροπο, αλλά οι άνθρωποι ασφαλείς, και αυτό είναι το πιο σημαντικό, δήλωσε στην ΕΡΤ Χανίων ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης Γιάννης Μαραγκάκης.

Είμαστε ικανοποιημένοι, γιατί χάρη στην έγκαιρη και καλά συντονισμένη αντίδραση των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, αποτρέψαμε τα χειρότερα,  δήλωσε στι σταθμό μας ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευρπίπδης Κουκιαδάκης,

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα κάλυψης των στεγαστικών αναγκών των φοιτητών, ο κ. Κουκιαδάκης ανέφερε ότι θα λυθεί, ενώ αυτό που όλοι προσδοκούν από την επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας, είναι η άμεση δρομολόγηση της αποκατάστασης των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Στον τόπο της πυρκαγιάς βρέθηκε από την πρώτη στιγμή η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Φανή Καλαθάκη, η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά ότι παρά τις τεράστιες ζημιές στην υλικοτεχνική υποδομή των εγκαταστάσεων, στο Ηράκλειο σήμερα όλοι χαμογελάμε, αφού δεν υπήρξαν θύματα.

Στο μεταξύ κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τρίτη, τρία νηπιαγωγεία και δύο δημοτικά για προληπτικούς λόγους που σχετίζονται με τη φωτιά στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης, στη Λεωφόρο Κνωσού.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου – Ηλεκτρονική Επεξεργασία: Μάνος Παπαδάκης / Φωτεινή Περβολιανάκη

Μοιράσου το άρθρο: