Με υπογραφή της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, ξεκινούν προγράμματα μετεκπαίδευσης για 1.075 εργαζομένους και πρόσκαιρα άνεργους στον τουριστικό τομέα για πρώτη φορά σε 13 πόλεις της Ελλάδας. Τα προγράμματα ξεκινούν το Νοέμβριο, ενώ οι  αιτήσεις υποβάλλονται 16 -27 Ιουλίου. Οι θέσεις καλύπτονται σε ποσοστό 20% από πρόσκαιρα άνεργους.

 

Τα προγράμματα θα πραγματοποιηθούν στις εξής πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Κατερίνη, Βόλο, Ιωάννινα, Πύργο, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Ρόδο, Χίο, Χανιά και Άγιο Νικόλαο Κρήτης.

Τα 44 τμήματα, διάρκειας 380 ωρών το καθένα, αφορούν στις εξής ειδικότητες: υπηρεσία υποδοχής, μαγειρική τέχνη, επισιτισμός, ζαχαροπλαστική τέχνη και οροφοκομία.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται με τη διαδικασία της ταχυμεταφοράς, της συστημένης επιστολής ή επιτόπια (αυτοπροσώπως ή μέσω εξουσιοδοτημένου προσώπου) όλες τις εργάσιμες ημέρες από τις 9 π.μ. έως τις 2.30 μ.μ. στις κατά τόπου γραμματείες των εκπαιδευτικών μονάδων του Υπουργείου Τουρισμού:

IEK Aναβύσσου ( αιτήσεις για Αθήνα και Χίο)

ΙΕΚ Θεσσαλονίκης (αιτήσεις για Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Βόλο)

ΙΕΚ Ρόδου (αιτήσεις για Ρόδο)

ΙΕΚ Κέρκυρας ( αιτήσεις για Κέρκυρα και Ιωάννινα)

ΙΕΚ Πελοποννήσου (αιτήσεις για Πύργο και Καλαμάτα)

ΙΕΚ Αλεξανδρούπολης (αιτήσεις για Αλεξανδρούπολη)

ΑΣΤΕΚ Αγίου Νικολάου Κρήτης (αιτήσεις για Άγιο Νικόλαο και Χανιά)

Η διαδικασία της επιλογής θα γίνει βάσει συστήματος μοριοδότησης. Αναλυτικές πληροφορίες για τους όρους και τις προϋποθέσεις εισαγωγής, και τα σχετικά δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι, έχουν αναρτηθεί:

Στη Διαύγεια

https://diavgeia.gov.gr/decision/view/6%CE%A988465%CE%A7%CE%98%CE%9F-%CE%9B89

 

Μοιράσου το άρθρο: