Σε τρία χρόνια θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες κατασκευής, μέσω ΣΔΙΤ, οκτώ νέων σχολικών μονάδων στα Χανιά καθώς και οι εργασίες ανακατασκευής του πάρκου Ειρήνης και Φιλίας, όπως τόνισε χθες ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, μετά τη συνάντηση εργασίας που είχε με τον ειδικό γραμματέα ΣΔΙΤ, Νίκο Μαντζούφα.

 

Μάλιστα, όπως τόνισε ο Δήμαρχος, τα πλεονεκτήματα είναι: α) Ποιοτική κατασκευή σύμφωνα με τις ανάγκες της σχολικής κοινότητας, β) Γρήγορη παράδοση, γ) Συντήρηση και καθαριότητα για 25 χρόνια, δ) Μηδενική οικονομική επιβάρυνση για τον Δήμο. “Διεκδικήσαμε σε καιρό κρίσης και πετύχαμε, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, μία πολύ μεγάλη επένδυση στην παιδεία, που με τις μεθόδους του παρελθόντος θα χρειαζόταν πολλές δεκαετίες για να πραγματοποιηθεί. Επιλύουμε για πολλά χρόνια το οξύ πρόβλημα της σχολικής στέγης στον Δήμο μας”, πρόσθεσε ο κ. Βάμβουκας, ευχαριστώντας παράλληλα τον φίλο, όπως χαρακτήρισε τον κ. Μαντζούφα, για την “πολύτιμη βοήθεια και συνδρομή του, που ξεκινάει από τον Αύγουστο του 2014, όταν για πρώτη φορά του εξέφρασα το ενδιαφέρον μας για την κατασκευή με τη μέθοδο Σ.Δ.Ι.Τ., μεγάλου αριθμού σχολικών μονάδων στον Δήμο μας, και έκτοτε, από κοινού, υλοποιούμε αυτό το τόσο μεγάλο και σημαντικό έργο για τον Δήμο και τα παιδιά μας”.

Από την πλευρά του ο Ειδικός Γραμματέας Σ.Δ.Ι.Τ., Νίκος Μαντζούφας, σε δηλώσεις του τόνισε ότι πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο Σ.Δ.Ι.Τ., το πρώτο που θα πραγματοποιηθεί από Δήμο στην Ελλάδα. “Πρόκειται για ένα εγκεκριμένο από τη Διυπουργική έργο, χάρη στις σημαντικές προσπάθειες του Δημάρχου και του συνόλου των συνεργατών και του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ παρακολουθώντας τις εξελίξεις είμαι πολύ ικανοποιημένος, γιατί πολύ σύντομα και με άκρως επαγγελματικό τρόπο το έργο αυτό θα δημοπρατηθεί. Θα ακολουθήσει δε ο Δήμος Ρόδου, με τον Δήμο Χανίων να έχει ανοίξει αυτή την πορεία”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Μαντζούφας, υπογραμμίζοντας ότι το συγκεκριμένο έργο θα προσελκύσει πολύ σημαντικό ενδιαφέρον, αναδεικνύοντας την Κρήτη και τα Χανιά και σαν έναν επενδυτικό προορισμό.

Μετά την ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων (που αφορούσε τη δρομολόγηση των ενεργειών για την κατασκευή 8 νέων σχολικών μονάδων στα Χανιά μέσω ΣΔΙΤ), ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, μαζί με τον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ πραγματοποίησαν αυτοψία στο οικόπεδο που αγοράστηκε από το Δήμο Χανίων στα Χωραφάκια της Δημοτικής Ενότητας Ακρωτηρίου, όπου και θα κατασκευαστεί Δημοτικό Σχολείο (ένα από τα 8 σχολεία που θα κατασκευαστούν στα Χανιά την επόμενη τριετία, μέσω ΣΔΙΤ).


Σημειώνεται ότι παράλληλα με τη συνεργασία, που είχε ο Δήμαρχος Χανίων με τον Ειδικό Γραμματέα Σ.Δ.Ι.Τ., στην οποία συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Δημήτρης Φραγκάκης, συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας, παρουσία των Αντιδημάρχων Παιδείας, Αντώνη Βαρδάκη, και Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργου Ξανθουδάκη, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου.

Μοιράσου το άρθρο: