Στη Σητεία η παρουσίαση του Οδηγού Μαγειρικής

Array

Την Κυριακή, 29 Απριλίου στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο Πολύκεντρο του Δήμου Σητείας η παρουσίαση του Οδηγού Μαγειρικής, από το Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας.

Για την έκδοση θα μιλήσουν:

Δέσποινα Μαθιουδάκη,”Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό”, με θέμα: H κουζίνα της Κρήτης μέσα στους αιώνες.
Μαρία Ζωγραφάκη, Εκπαιδευτικός – Λογοτέχνης, με θέμα: Οι μνήμες της Κρητικής διατροφής μέσα από τον Οδηγό Μαγειρικής.
Λεωνίδας Κουδουμογιαννάκης, Οικονομολόγος – Λαογράφος, με θέμα: Γαστρονομική παράδοση σε θρησκευτικές γιορτές στην περιοχή της Σητείας.
Λένα Ηγουμενάκη, Υπεύθυνη διοργάνωσης Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας και συντονισμού – επιμέλειας του Οδηγού Μαγειρικής.
Συντονίζει η Δημοσιογράφος Μαρία Καλλέργη.

Ο Οδηγός Μαγειρικής περιέχει το σύνολο των συνταγών που παρουσιάστηκαν στο Φεστιβάλ, από όλη την Κρήτη, είναι ένα βιβλίο γραμμένο από πολλά και άξια χέρια, από νοικοκυρές της κρητικής υπαίθρου, με γεύσεις που ξυπνούν μνήμες, μνήμες για πρόσωπα που με αγνά και φρέσκα υλικά και πολύ αγάπη τους παρασκεύαζαν το καθημερινό φαγητό, μνήμες που θέλεις να μοιραστείς και να παραδώσεις στις επόμενες γενιές, κυρίως στα παιδιά μας , τα οποία μέσα από τα ήθη και τα έθιμα ευαισθητοποιούνται και γνωρίζουν τον πολιτισμό μας και τις ρίζες του.

Έτσι, δημιουργήθηκε η ανάγκη να εκδώσουμε τον Οδηγό Μαγειρικής και η επιθυμία τα έσοδα από τη διάθεση του Οδηγού Μαγειρικής να διατεθούν εξ’ ολοκλήρου για την αγορά εξοπλισμού στην κλινική Αιματολογίας-Ογκολογίας Παίδων και την Ογκολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος