Στην Κρήτη η συνάντηση Ευρωπαϊκού Προγράμματος για τα οικοσυστήματα

Στην Κρήτη ξεκινά σήμερα η  2η συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Κοινές Στρατηγικές και Βέλτιστες Πρακτικές για τη Βελτίωση της Διακρατικής Προστασίας της Ακεραιότητας και των Υπηρεσιών των Οικοσυστημάτων”, (ΙΝΤΕRREG ADRION “IMPRECO) στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια ως εταίρος.

Στην Κρήτη η συνάντηση Ευρωπαϊκού Προγράμματος για τα οικοσυστήματα
στην Κρήτη. Κρητικό σφεντάμι. Βιοποικιλότητα της Κρήτης – από τις σημαντικότερες στην Ευρώπη, τόσο σε αριθμό ειδών όσο και σε ενδημισμό, αποτέλεσμα της γεωμορφολογίας, της θέσης και της παλαιογεωγραφικής ιστορίας του νησιού. Χλωρίδα ~ είδη-υποείδη & ~ 9% ενδημικά. Η πανίδα είναι λιγότερο γνωστή από τη χλωρίδα. Περίπου 350 είδη ορνιθοπανίδας απαντώνται στην Κρήτη, τόσο λόγω της μεγάλης ποικιλίας βιοτόπων όσο και εξαιτίας του ότι αποτελεί πέρασμα για τα μεταναστευτικά πουλιά. Επίσης, 120 είδη ορνιθοπανίδας φωλιάζουν στο νησί. Οι ομάδες με τα περισσότερα ενδημικά είδη είναι τα χερσαία σαλιγκάρια, τα έντομα, τα διπλόποδα, τα ισόποδα και τα αραχνίδια.

Η εναρκτήρια εκδήλωση είναι σήμερα  στις το πρωί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ενώ ακολουθούν επισκέψεις στις περιοχές natura 2000 της Σητείας και το απόγευμα της 28ης Σεπτεμβρίου θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας.

Στην Κρήτη η συνάντηση Ευρωπαϊκού Προγράμματος για τα οικοσυστήματα

Κύριος στόχος του έργου IMPRECO είναι η διασφάλιση των οικοσυστημικών υπηρεσιών και η αντιμετώπιση της ευαισθησίας τους, μέσω της ενίσχυσης του δυναμικού των προστατευόμενων περιοχών για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημάτων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος