Το ελληνικό ποδόσφαιρο που θρηνεί την απώλεια του Ευγένιου Γκέραρντ. Ο Ολλανδός τεχνικός, ο οποίος ταυτίστηκε με την ομάδα του ΟΦΗ, απεβίωσε σε ηλικία 77 ετών.

Ο Γκέραρντ ήρθε στην χώρα μας το 1985 και έμεινε στο πάγκο του ΟΦΗ μέχρι το 2000, κερδίζοντας έτσι το τίτλο του μακροβιότερου ξένου προπονητή σε ελληνικό σύλλογο. Είχε πάρει την ελληνική υπηκοότητα και διέμενε μόνιμα στο χωριό Ελιά, κοντά στο Ηράκλειο. Η κηδεία του θα γίνει στο χωριό Ελιά, την Πέμπτη στις 14.00

Στην διάρκεια της θητείας του στην κρητική ομάδα, ο Γκέραρντ οδήγησε τον ΟΦΗ στην κατάκτηση του κυπέλλου το 1987 στα πέναλτι απέναντι στον Ηρακλή, ενώ το 1993 οι Κρήτες προκρίθηκαν στους «16» του κυπέλλου κυπελλούχων, αποκλείοντας την Ατλέτικο Μαδρίτης. O Γκέραρντ κατά τη θητεία του στον ΟΦΗ ανέδειξε ποδοσφαιριστές όπως ο Νίκος Μαχλάς, ο Νίκος Νιόμπλιας, ο Ηλίας Πουρσανίδης, ο Πέτρος Μαρινάκης, ο Κώστας Κωνσταντινίδης, ο Αλέξης Αλεξούδης, ο Γιάννης Αναστασίου, ο Κώστας Κιάσσος, ο Γιώργος Σαμαράς. Το 2000 εργάστηκε ως τεχνικός σύμβουλος στην ΑΕΚ, ενώ το 2001 κάθισε στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ.

Το 2002 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ηρακλή, ενώ ο τελευταίος «σταθμός» στην προπονητική καριέρα του ήταν η Παναχαϊκή, για δύο μήνες το 2010. Στις 20 Νοεμβρίου 2017 τιμήθηκε από τον ΟΦΗ με ένα αγώνα μεταξύ των παιδιών Γκέραρντ και των φίλων Γκέραρντ.

Μοιράσου το άρθρο: