Τέθηκαν σε   λειτουργία σήμερα οι δυο μονάδες του ατμοηλεκτρικού σταθμού Αμυνταίου, οι οποίες τροφοδοτούν την τηλεθέρμανση του Αμυνταίου, της Λεβαίας και του Φιλώτα.

Σύμφωνα με τον  Κώδικα Αγοράς ενέργειας,   την τελευταία περίοδο ο ΑΗΣ είχε σε λειτουργία μόνο τη μία Μονάδα, στην οποία παρουσιάστηκε βλάβη  την περασμένη Κυριακή και διακόπηκε η λειτουργία της τηλεθέρμανσης, γεγονός που, σε συνδυασμό με την πτώση της θερμοκρασίας, προκάλεσε αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής.

Λόγω του καθεστώτος λειτουργίας, αν και η βλάβη αποκαταστάθηκε άμεσα, η λειτουργία των μονάδων ξεκίνησε σήμερα. Να σημειωθεί ότι από την λειτουργία των μονάδων απαιτείται χρονικό διάστημα 8 με 10 ωρών, μέχρι την πλήρη λειτουργία της θέρμανσης στα σπίτια.

Ο προγραμματισμός κατανομής των μονάδων παραγωγής πραγματοποιείται από τον  Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).

Τοπική κοινωνία, εργαζόμενοι αλλά και η ΔΕΗ ζητούν οι μονάδες που τροφοδοτούν συστήματα τηλεθέρμανσης, να έχουν προτεραιότητα ένταξης στο σύστημα, καθώς δεν δίνουν μόνο ρεύμα στο ηλεκτρικό σύστημα της χώρας, αλλά θερμαίνουν και τις πόλεις.

 

Μοιράσου το άρθρο: