Πάνω από 280.000 κλήσεις έχει λάβει μέχρι σήμερα το Χαμόγελο του Παιδιού για διάφορες υποθέσεις από τις οποίες οι 40.000 αφορούν δύσκολα περιστατικά και περιστατικά ασέλγειας σε ανήλικα παιδιά, ανέφερε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο πρόεδρος και ιδρυτής του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος. Όπως είπε ο κ. Γιαννόπουλος «το χαμόγελο απευθύνεται αμέσως στις αρμόδιες υπηρεσίες μετά από τέτοιες καταγγελίες έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα οι περιπτώσεις είτε κακοποίησης είτε ασέλγειας. Αλλά και οποιαδήποτε περίπτωση κρίνουμε ότι χρήζει άμεσης παρέμβασης».

Αυτό ακριβώς έγινε και στη περίπτωση σύλληψης του 40χρονου ο οποίος ασέλγησε στην ανήλικη κόρη του, τόνισε ακόμα, όπου οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα και προχώρησαν στη σύλληψη του.

Επεσήμανε δε ότι οι πολίτες δε θα πρέπει να μένουν απλοί θεατές σε τέτοιες περιπτώσεις προκειμένου να μη μπλέκουν ή να φοβούνται να καταγγείλουν τέτοια περιστατικά στη γραμμή 1056 καθώς οι καταγγελίες είναι ανώνυμες και το Χαμόγελο του Παιδιού βοηθά στη διατήρηση της ανωνυμίας και της μη εμπλοκής των καταγγελλόμενων εάν οι ίδιοι δεν επιθυμούν.

Μοιράσου το άρθρο: