Ο Γενικός Αγροτικός Συνεταιρισμός «Ένωση Αγροτών» Ιωαννίνων με ανακοίνωσή του εκφράζει τη διαμαρτυρία του για τη μη εκπροσώπηση του Δήμου Ιωαννιτών, αλλά και του ίδιου του Συνεταιρισμού, στο νέο διοικητικό συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Ιωαννίνων. Ταυτόχρονα, καλεί το υπουργείο Περιβάλλοντος να δώσει μια πειστική εξήγηση για τους λόγους της ριζικής αλλαγής στην εκπροσώπηση των τοπικών φορέων στη διοίκηση του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης.
Την έντονη διαμαρτυρία της για τον αποκλεισμό του Δήμου Ιωαννιτών από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας, εκφράζει και η παράταξη Γιάννενα Νέα Εποχή.

«Είτε οφείλεται σε ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής που εκ των υστέρων διαμαρτύρεται είτε σε λανθασμένες επιλογές της ΠΕΔ Ηπείρου, είτε οφείλεται στο θεσμικό πλαίσιο που διατύπωσε η Πολιτεία πρόκειται για ένα μεγάλο λάθος που πρέπει άμεσα να διορθωθεί» σημειώνει η παράταξη, η οποία θεωρεί ότι ο Δήμος, στα διοικητικά όρια του οποίου υπάρχει η λίμνη, πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στον Φορέα όσο και στην λήψη όλων των αποφάσεων για το μέλλον της Παμβώτιδας.

Μοιράσου το άρθρο: