Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων

Στο Δημοτικό Συμβούλιο το Ξενία και η απόφαση του ΚΑΣ
Συνεδριάζει σήμερα στις 7 το απόγευμα με 1ο θέμα στην ημερήσια διάταξη το Ξενία το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων, μετά την απόρριψη της πρότασης του Δήμου από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για επαναλειτουργία του χώρου ως ξενοδοχείο.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, ανέφερε ότι κατά την άποψή του η απόφαση του ΚΑΣ ήταν προειλημμένη, διευκρινίζοντας ότι από τον ίδιο έγινε αντιληπτό από τις επιθετικές ερωτήσεις των αρχαιολόγων.
Στον εισαγγελέα για τα αδέσποτα μετά από επίθεση σε Πανεπιστημιακό
Στο εισαγγελέα προσφεύγει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, για το πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης, μετά και την τελευταία επίθεση σκύλου σε καθηγητή στους χώρους της βιβλιοθήκης.
«Το θέμα των αδέσποτων είναι πρώτης προτεραιότητας. Δεν είμαστε εμείς εκείνοι που πρέπει να το λύσουν στη βάση του, αλλά στο σκέλος που απασχολεί στο σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας», ανέφερε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Γιώργος Καψάλης.
Κέντρο κοινότητας θα λειτουργήσει στα Γιάννινα
Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ιωαννιτών, που θα χρηματοδοτηθεί από το νέο ΕΣΠΑ έως το 2020, θα «συντονίζει» τις δράσεις κοινωνικής προστασίας στην περιοχή των Ιωαννίνων.
Το Κέντρο Κοινότητας θα λειτουργήσει σε κτίριο στην οδό Καπλάνη 15 από το ΝΠΔΔ «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» Δήμου Ιωαννιτών. Απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους και κατά προτεραιότητα σε άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, παιδιά που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού, οι ωφελούμενοι του Προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα», καθώς και μετανάστες, ΑμεΑ, Ρομά και γενικότερα ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων
Η Γραμματεία Παραγωγικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας και ο Τομέας δράσης Οικονομίας της ΝΟ.Δ.Ε. Ιωαννίνων συνδιοργανώνουν εκδήλωση με θέμα:

«Επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας και χρηματοπιστωτικός τομέας – Προκλήσεις και προτάσεις για έξοδο από την κρίση »

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Βουλευτής Β’ Αθηνών, ο Γεώργιος Στεργίου, Γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας και ο Ιωάννης Ρουκάς, Οικονομολόγος.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, στις έξι το απόγευμα στο ξενοδοχείο Du Lac.

Η Frontex στα Γιάννενα
Την Αστυνομική Διεύθυνση, τον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς και Συνοριακά Τμήματα Φύλαξης, επισκέφθηκε κλιμάκιο αξιωματικών της Frontex το οποίο βρέθηκε στο Νομό Ιωαννίνων.
Αντικείμενο της επίσκεψης ήταν η διεξοδική ενημέρωση για το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης καθώς και των προσφυγικών ροών.
Οι πρώην στρατιωτικές φυλακές στο Δήμο
Με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη και της Υφυπουργού Οικονομικών Κατερίντας Παπανάτσιου, εγκρίθηκε η παραχώρηση στο Δήμο των παλιών στρατιωτικών φυλακών.
Με την απόφαση διατίθενται δωρεάν, εκτάσεις 12 στρεμμάτων, οι πρώην Στρατιωτικές Φυλακές Ιωαννίνων και 9,6 στρεμμάτων δημοσίου ακινήτου, τα οποία βρίσκονται στην παραλίμνια περιοχή μεταξύ «Λασπότοπου» και «Παλαιών Σφαγείων» του δήμου Ιωαννιτών.
Ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων έχει αποφασίσει την υποβολή πρότασης στο ΕΣΠΑ για την μετατροπή του χώρου σε καλλιτεχνικό πάρκο.
Με το γενικό επιθεωρητή αστυνομίας ο Δήμαρχος
Συνάντηση με τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, Αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη, είχε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας.
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, ο Δήμος θεωρεί αναγκαία τη βοήθεια της Αστυνομίας σε θέματα που σχετίζονται με την ποιότητα ζωής στην πόλη κι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το κυκλοφοριακό.
Τριήμερο παζάρι για την ΕΛΕΠΑΠ
Ένα τριήμερο παζάρι με σκοπό την ενίσχυση της ΕΛΕΠΑΠ, διοργανώνουν το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Δωδώνης και η Αδελφότητα Δωδωναίων «Ο Άγιος Θεόδωρος».
Το παζάρι θα πραγματοποιηθεί στις 17,18 και 19 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Σχολείο της Τοπικής Κοινότητας Δωδώνης.
Η έναρξη θα γίνει το Σάββατο στις έξι το απόγευμα.

Φιλανθρωπικός αγώνας για το εργαστήρι
Φιλανθρωπικό αγώνα για την ενίσχυση του κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ «Το εργαστήρι» στην Ηγουμενίτσα, δίνουν τη Δευτέρα στις 3 το μεσημέρι οι παλαίμαχοι του Θεσπρωτού και του ΠΑΣ Γιάννινα.
Το εργαστήρι, που λειτουργεί από το 2000 στη Θεσπρωτική πρωτεύουσα, φιλοξενεί, απασχολεί και υποστηρίζει όλα τα παιδιά ΑΜΕΑ του Νομού Θεσπρωτίας, ενώ όπως δήλωσε στην ΕΡΤ η πρόεδρος του Συλλόγου ΣΤΟΡΓΗ ΑΜΕΑ κα Νίκου, στόχος είναι να στελεχωθεί με το απαραίτητο προσωπικό ώστε να λειτουργήσει και ο ξενώνας υποστηριζόμενης διαβίωσης που έχει δημιουργηθεί.

Μοιράσου το άρθρο: