Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, Πέμπτη, τα περισσότερα σχολεία στο νομό Ιωαννίνων, μετά τις αποφάσεις που έλαβαν οι δημοτικές αρχές. Μπορεί στα Γιάννενα η χιονόπτωση να σταμάτησε, όμως πολλά είναι τα προβλήματα που η νέα σφοδρή χιονόπτωση προκάλεσε και η δημοτική αρχή ανακοίνωσε ότι τα σχολεία –για προληπτικούς λόγους- δεν θα λειτουργήσουν. Κλειστοί θα μείνουν και παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί στην Ηπειρωτική πρωτεύουσα.

Στο μεταξύ, αύριο, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε πέντε ακόμη δήμους και συγκεκριμένα: στο Ζαγόρι, το Μέτσοβο, το Πωγώνι, τη Ζίτσα και τα Βόρεια Τζουμέρκα, όπου οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται. Σε μερικά ορεινά χωριά το ύψος του χιονιού έφτασε και το ένα μέτρο, ενώ λίγο νωρίτερα αποκαταστάθηκε η διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, ενώ παραμένουν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης σε περιοχές του Ζαγορίου, με τα συνεργεία της ΔΕΗ να προσπαθούν να δώσουν λύσεις.
Σε ό,τι αφορά τους δρόμους, η Αστυνομία επανέφερε στην Εγνατία Οδό την απαγόρευση των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των τριάμισι τόνων, αφού η περιοχή της Πίνδου δοκιμάζεται από διαρκή χιονοκαταιγίδα. Η ίδια απαγόρευση ισχύει και στο δρόμο Ιωάννινα –Κακαβιά, λόγω του παγετού που ακόμη υπάρχει σε σημεία του οδοστρώματος.

Μοιράσου το άρθρο: