Πρώτο κουδούνι για τους μαθητές την Παρασκευή με πολλές ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία του νομού Ηρακλείου, ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης, συνολικά σε όλο το νησί δεν έγινε Αγιασμός, ελλείψει εκπαιδευτικών, σε 46 Νηπιαγωγεία και 3 Δημοτικά Σχολεία, αυτά του Κρότου, των Καμαρών και της Γαύδου.
Σύμφωνα με τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών, τα κενά φτάνουν τα 1000 στην πρωτοβάθμια και τα 300 στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν, πολλά σχολεία να υπολειτουργούν και κάποια νηπιαγωγεία να κινδυνεύουν να μην ανοίξουν.
Προβληματισμός υπάρχει και για την καθαριότητα σε πολλά σχολεία καθώς δεν έχουν προσληφθεί οι απαιτούμενες καθαρίστριες. Για σχολεία – υγειονομική βόμβα κάνει λόγο το Σωματείο Καθαριστριών νομού Ηρακλείου. Υπεύθυνο είναι το υπουργείο Παιδείας, δηλώνει η αρμόδια αντιδήμαρχος Ηρακλείου Μαρία Καναβάκη, που τονίζει ότι χωρίς την έγκρισή του και την απαιτούμενη χρηματοδότηση οι Σχολικές Επιτροπές δε μπορούν να υπογράψουν συμβάσεις έργου για τον καθαρισμό των σχολικών συγκροτημάτων.
Για το θέμα πραγματοποιείται σήμερα συνάντηση στο δήμο Ηρακλείου, παρουσία και της διοίκησης του ΕΚΗ, που έστειλε επιστολή στον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη ζητώντας λύση.
Τα προβλήματα στην εκπαίδευση φέρνουν με τον Αγιασμό και τις πρώτες κινητοποιήσεις. Η πρώτη παράσταση διαμαρτυρίας γίνεται το μεσημέρι στο Δημαρχείο Ηρακλείου, ενώ γονείς, συνδικαλιστικοί φορείς και παρατάξεις εκπαιδευτικών προγραμματίζουν την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη νέες κινητοποιήσεις, αυτή τη φορά, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης.

Μοιράσου το άρθρο: