Σημαντικές έρευνες για το περιβάλλον

Το σταθμό περιβαλλοντικών ερευνών του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, που λειτουργεί στο Φινοκαλιά Λασιθίου, θα επισκεφθούν αύριο ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Οδυσσέας Ζώρας, και ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός, προκειμένου να ενημερωθούν για το επιστημονικό έργο που γίνεται εκεί.

Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο παλιό σχολείο του Φινοκαλιά το οποίο πρόσφατα παραχωρήθηκε από τον Δήμο στο Πανεπιστήμιο για τη δημιουργία «Περιβαλλοντικού Κέντρου Ενημέρωσης», το οποίο θα λειτουργεί υποστηρικτικά στον ερευνητικό σταθμό, προβάλλοντας ταυτόχρονα την περιοχή, καθόσον θα είναι επισκέψιμος από το ευρύ κοινό.
Το Εργαστήριο Περιβαλλοντικών Χημικών Διεργασιών του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, λειτουργεί σε συνεχή βάση από το 1993 το σταθμό περιβαλλοντικών ερευνών στο Φινοκαλιά Λασιθίου. Ο σταθμός αυτός θεωρείται, λόγω της θέσης του, αντιπροσωπευτικός για την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και για αυτό έχει γίνει σημείο αναφοράς, έχοντας προσελκύσει τα τελευταία 23 χρόνια έντονα το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας σε θέματα ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος και κλίματος. Σημαντικές έρευνες για το περιβάλλον
Ο σταθμός συμμετέχει στα κυριότερα Ευρωπαϊκά και διεθνή δίκτυα μετρήσεων ατμοσφαιρικής ρύπανσης, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην έρευνα για την ποιότητα του αέρα και την αλλαγή του κλίματος αλλά και στην επίδρασή τους στην ανθρώπινη υγεία και τα οικοσυστήματα.
Αυτή την περίοδο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και Πανεπιστήμια από τις ΗΠΑ, πραγματοποιείται πείραμα που αποσκοπεί στη μελέτη των αερολυμάτων στην ατμόσφαιρα της ανατολικής Μεσογείου, από το σχηματισμό τους στην ατμόσφαιρα και το μετασχηματισμό τους στη διάρκεια της ζωής τους, μέχρι τη συμμετοχή τους στο σχηματισμό νεφών και το ρόλο τους στον καθορισμό του κλίματος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος