Στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου θα πραγματοποιηθούν φέτος, στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου, οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή, που είναι αφιερωμένες στα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ και στα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΚΝΕ.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν από τις πρωινές ώρες στο χώρο της πλατείας, με πλούσιο και πολύμορφο, πολιτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες. Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει:
Πολιτική συγκέντρωση με τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.
Δυο μεγάλα αφιερώματα, ένα μουσικό και ένα θεατρικό, για την 100χρονη πορεία του ΚΚΕ και τα 50χρονα της ΚΝΕ. Η προετοιμασία τους γίνεται υπό την αιγίδα της πολιτιστικής επιτροπής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.
Στο μουσικό αφιέρωμα συμμετέχουν καλλιτέχνες του νησιού, οι: Βασίλης Ξυλούρης, Μαρία Κώττη, Χρήστος Λιάτης, Λιάκος Κλαΐνος, Δημήτρης Ζαχαριουδάκης, Βαγγέλης Συλλιγάρδος, Νίκος Βλατάς, Λευτέρης Τζαγκαράκης και το συγκρότημα της ΚΝΕ
Συναυλίες με καταξιωμένους και γνωστούς καλλιτέχνες, Γιώτα Νέγκα, Ιμάμ Μπαϊλντί και Γιάννη Κασσωτάκη.
Σε συνέντευξη τύπου ο Ανδρέας Κοκοσάλης, γραμματέας της ΤΕ και εκ μέρους των Τ.Ο της ΚΝΕ ο Γιώργος Τσακιράκης, μέλος του Γ.Π. Κρήτης ανέφεραν:
«Το Φεστιβάλ φέτος είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την ίδρυση του Κόμματος μας, του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια από την ίδρυση της νεολαίας μας της ΚΝΕ. Αυτή ακριβώς την διαδρομή φωτίζει το κεντρικό σύνθημα του Φεστιβάλ, που είναι δανεισμένο από το «Καπνισμένο Τσουκάλι» του Γιάννη Ρίτσου:
«Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ, Δύσκολος Δρόμος!… Σίγουρος Δρόμος… Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ… Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!»
Το Φεστιβάλ μας θα αποτελέσει για ακόμα μια φορά το πιο σημαντικό νεολαιίστικο πολιτικό-πολιτιστικό γεγονός της πόλης και καλούμε το λαό και την νεολαία να πάρουν μέρος μαζικά στις εκδηλώσεις του.
Οι φεστιβαλικές εκδηλώσεις μας, σαφώς αναβαθμισμένες φέτος αποτελούν έναν ακόμα σημαντικό κρίκο στο πλούσιο πρόγραμμα πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιεί η Κομματική Οργάνωση Ηρακλείου ,από κοινού με τις Οργανώσεις της ΚΝΕ αφιερωμένες στα 100 χρόνια από την ίδρυση του ηρωικού Κόμματος μας, του ΚΚΕ».

Μοιράσου το άρθρο: