Τη σύμβαση ανάπλασης της πλατείας Μιχάλη Κατσαμάνη στο κέντρο του Γαζίου, προϋπολογισμού 180.000 ευρώ, υπέγραψε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης. Θα γίνουν εργασίες με σκοπό την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της πλατείας.

Στις εργασίες περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η καθαίρεση όλων των υφιστάμενων κατασκευών, η απομάκρυνση του αστικού εξοπλισμού, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί σε άλλους χώρους, εκσκαφές για τη διαμόρφωση υποστρώματος και νέου δαπέδου.
Παράλληλα θα δημιουργηθεί νέος χώρος εκδηλώσεων με σκηνή, διάφορα καθιστικά για τους πολίτες, θα τοποθετηθεί σύγχρονος αστικός εξοπλισμός, νέα παιδική χαρά, πέργκολες, θέσεις ποδηλάτων, ενώ θα κατασκευαστεί και ένα συντριβάνι, στο κέντρο της νέας πλατείας.
Σε δηλώσεις του ο κ. Μαμουλάκης τόνισε: «Ξεκινάμε μια ακόμα σημαντική ανάπλαση στην πλατεία Μ. Κατσαμάνη του Γαζίου, μια ανάπλαση που αλλάζει ριζικά την εικόνα του κέντρου της πόλης μας. Σύντομα, η νέα πλατεία θα εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους και θα αποτελεί έναν ακόμα πιο ευχάριστο, φιλικό και λειτουργικό χώρο παιχνιδιού, χαλάρωσης και αναψυχής».
Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ίδιους πόρους του Δήμου Μαλεβιζίου.

Μοιράσου το άρθρο: