Στις 25 Ιουλίου αναμένεται να αναδειχθεί ο ανάδοχος του έργου των κόμβων της Αγίας Πελαγίας και της Αχλάδας, στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης.

Η προκήρυξη του διαγωνισμού του έργου, το οποίο όπως λένε οι κάτοικοι της περιοχής και ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης θα σώσει ζωές, δημοσιεύθηκε τις προηγούμενες ημέρες στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. «Στις 25 Ιουλίου θα έχουμε ανάδοχο του έργου και εάν όλα προχωρήσουν χωρίς προβλήματα και ενστάσεις, ο εργολάβος θα εγκατασταθεί για να αρχίσει τις εργασίες, δύο μήνες μετά. Είναι ένα έργο που δεν είναι δύσκολο τεχνικά και υπολογίζω ότι σε 6-8 μήνες, οι κόμβοι θα είναι έτοιμοι», δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου, ο δήμαρχος Μαλεβιζίου.

Το έργο που περιλαμβάνει και βελτίωση της οδικής ασφάλειας του δρόμου, με αντιολισθητικό οδόστρωμα από το Φόδελε μέχρι το Μαδέ, έχει προϋπολογισμό 5 εκατομμύρια ευρώ.

Απόλυτα ικανοποιημένος από τις εξελίξεις δηλώνει κ. Μαμουλάκης. «Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση είδαμε ότι ξεκίνησε η διαδικασία δημοπράτησης των τόσο σημαντικών αυτών έργων. Έργων που χωρίς ίχνος υπερβολής, θα σώσουν πολλές ζωές σε ένα πολύ επικίνδυνο σημείο του ΒΟΑΚ».

Παράλληλα, ο δήμαρχος ευχαρίστησε και τους 17 ιδιοκτήτες γης στην περιοχή των κόμβων, οι οποίοι παραχώρησαν τις περιουσίες τους, πριν γίνουν οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης, προκειμένου να μην καθυστερήσουν τα έργα.

Μοιράσου το άρθρο: