Με κεντρικό σύνθημα «Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ, Δύσκολος Δρόμος!… Σίγουρος Δρόμος… Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ…Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!», οι Τομεακές Οργανώσεις Ηρακλείου της ΚΝΕ, οργανώνουν αύριο και μεθαύριο, φεστιβάλ στην πλατεία Ελευθερίας.

Στόχος όπως επισημάνθηκε χθες, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου είναι το φεστιβάλ αποτελέσει για ακόμα μια φορά το πιο σημαντικό νεολαιίστικο πολιτικό-πολιτιστικό γεγονός της πόλης. “Θα γίνει η πρώτη αγωνιστική συνάντηση της νέας χρονιάς.Οι φεστιβαλικές εκδηλώσεις μας, σαφώς αναβαθμισμένες φέτος αποτελούν έναν ακόμα σημαντικό κρίκο στο πλούσιο πρόγραμμα πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων μας”.

Ο χώρος του Φεστιβάλ θα είναι ανοιχτός από τις πρωϊνές ώρες αύριο, ώστε το κοινό να επισκεφθεί την έκθεση που θα φιλοξενηθεί στο χώρο, και η οποία είναι αφεριωμένη στα 100 χρόνια του Κόμματος και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ με σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό. Οι πύλες του Φεστιβάλ ανοίγουν και τις 2 μέρες από τις 6 το απόγευμα, με πλούσιο και πολύμορφο, πολιτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει:

Πολιτική συγκέντρωση το Σάββατο 15/9, 9μμ με τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Δυο μεγάλα αφιερώματα, ένα μουσικό και ένα θεατρικό για την 100χρονη πορεία του ΚΚΕ και τα 50χρονα της ΚΝΕ. Η προετοιμασία τους γίνεται υπό την αιγίδα της πολιτιστικής επιτροπής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Στο μουσικό αφιέρωμα, συναυλίες θα δώσουν η Γιώτα Νέγκα, το συγκρότημα Ιμάμ Μπαϊλντί και ο Γιάννης Κασσωτάκης ενώ θα συμμετάσχουν και καταξιωμένοι καλλιτέχνες της Κρήτης, οι: Βασίλης Ξυλούρης – Μαρία Κώττη – Χρήστος Λιάτης – Λιάκος Κλαίνος – Δημήτρης Ζαχαριουδάκης – Βαγγέλης Συλλιγάρδος – Νίκος Βλατάς – Λευτέρης Τζαγκαράκης και το συγκρότημα της ΚΝΕ.

Μοιράσου το άρθρο: