Φόβους για τη ζωή του επικαλέστηκε ο 45χρονος ιδιοκτήτης της μάντρας αυτοκινήτων, απ’ όπου απελευθερώθηκε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, για να μην αποκαλύψει τα πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από την απαγωγή του Ηρακλειώτη επιχειρηματία.

Στη χθεσινή πολύωρη απολογία του ισχυρίστηκε πως τον εκβίασαν με ένα γεγονός από το παρελθόν του, για να «φιλοξενήσει» το Μιχάλη Λεμπιδάκη στην επιχείρηση του χωρίς ανταλλάγματα.
Ο 45χρονος επέμεινε να αρνείται να πει ονόματα, παρά την ασφυκτική πίεση από την έδρα να αποκαλύψει ποιος τον εκβιάζει, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του.
«Υπάρχει τεράστιος φόβος» είπε παραδεχόμενος ότι το άτομο αυτό είναι «κακοποιός εγκληματίας». Υποστήριξε ότι δεν φοβάται μόνον αυτόν αλλά και εκείνους που έδιναν τις εντολές και εκείνους που τους καλύπτουν. «Έχετε αναρωτηθεί γιατί ο κ. Λεμπιδάκης δεν μίλησε;» ανέφερε, αφήνοντας να εννοηθεί ξεκάθαρα ότι γνωρίζει τους πιο πάνω της απαγωγής.
Μετά τον 44χρονο απολογήθηκε ένας 40χρονος που κατηγορείται ότι εκτελούσε χρέη φύλακα στη μάντρα, όπου έγινε η επιχείρηση απελευθέρωσης του Ηρακλειώτη επιχειρηματία.
Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος συνελήφθη πολύ αργότερα, με αφορμή κάποια δακτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν στο χώρο. Τόσο ο ίδιος στην απολογία του όσο και ο ιδιοκτήτης της μάντρας επέμειναν στην αθωότητά του. Ο τελευταίος μάλιστα έκανε λόγο για «τραγική σύμπτωση».
Η απολογία του 40χρονου ήταν έντονα φορτισμένη, σε σημείο που η Έδρα να του ζητήσει αρκετές φορές να ηρεμήσει. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι βρέθηκε μπλεγμένος στην υπόθεση απλά γιατί «έτυχε να φιλοξενηθεί στο χώρο σε κάποια δύσκολη στιγμή της ζωής του που δεν είχε που να πάει».
«Έχω τρελαθεί, είμαι στη φυλακή χωρίς να φταίω», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η διαδικασία των απολογιών ολοκληρώθηκε με τον 42χρονο από τη Θεσσαλονίκη, που συνελήφθη στη μάντρα τη μέρα της απελευθέρωσης Λεμπιδάκη. Όπως είπε, τον ενέπλεξε στην υπόθεση ο 46χρονος ακτιβιστής από το Ρέθυμνο, που ήταν παλιός γνωστός και τον πίεζε να συμμετάσχει, λέγοντας ότι έτσι θα ξεπληρωθούν τα χρέη του.
Υποστήριξε ότι ανέλαβε το πόστο του φύλακα στις 18 Σεπτεμβρίου, στην πορεία έμαθε ότι ήταν απαγωγή, ωστόσο γρήγορα άρχισε να δυσανασχετεί γιατί τα πράγματα δεν ήταν όπως του τα είχαν περιγράψει.
Ο 42χρονος ζήτησε συγνώμη από το Μιχάλη Λεμπιδάκη και την οικογένειά του.

Μοιράσου το άρθρο: