Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η απομάκρυνση των 410 τόνων εκρηκτικών από το λιμάνι του Ηρακλείου, με προορισμό αποθήκες του στρατού ξηράς στη Βόρειο Ελλάδα, πιθανόν στις Σέρρες. Νωρίτερα, έδεσε στο λιμάνι ναυλωμένο το εμπορικό πλοίο «Καπετάν Χρήστος» και ήδη ξεκίνησε η φόρτωση των εκρηκτικών, η οποία γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή και κάτω από αυστηρά μέτρα προστασίας. Το πλοίο με το επικίνδυνο φορτίο αναμένεται να αποπλεύσει εντός της ημέρας
Για το θέμα πραγματοποιήθηκε χθες, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, συνάντηση στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, παρουσία της διοίκησης του ΟΛΗ, συνδικαλιστικών στελεχών εργαζομένων στο Λιμένα Ηρακλείου, καθώς και εκπροσώπων του Λιμενικού Σώματος. Όπως διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Απόλλων Φιλιππής, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μετακινηθεί σε ασφαλές μέρος της χώρας το επικίνδυνο φορτίο.
Στο μεταξύ, χθες κρίθηκαν προφυλακιστέα, μετά τις απολογίες τους, τα οκτώ μέλη του πληρώματος του «Andromeda», το οποίο εντοπίστηκε την Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου, να πλέει ανοικτά του Αγίου Νικολάου και οδηγήθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου, όπου υποβλήθηκε σε εξονυχιστικό έλεγχο. Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο είχε αποπλεύσει από την Τουρκία με προορισμό τη Λιβύη, αν και είχαν δηλωθεί ως προορισμοί το Τζιμπουτί και το Ομάν.

Μοιράσου το άρθρο: