Από το αίθριο της Λότζια, όπου είναι προγραμματισμένη η τελετή έναρξης ξεκινούν στις 6 το απόγευμα της ερχόμενης Κυριακής οι Παγκόσμιοι Αγώνες Αερομοντελισμού στην κατηγορία ακροβατικών εσωτερικού χώρου, οι οποίοι θα διεξαχθούν για πρώτη φορά στην Κρήτη.
Η διοργάνωση θα διαρκέσει μέχρι και τις 23 Μαρτίου και θα φιλοξενηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο στα Δύο Αοράκια, όπου περισσότεροι από 60 αθλητές από 15 χώρες θα προσφέρουν πλούσιο θέαμα. Οι αγώνες θα διεξάγονται καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις έξι το απόγευμα και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Στην συνέντευξη τύπου την οποία παραχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στην Λότζια, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης και οι εκπρόσωποι της Διεθνούς και της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας Αντώνης Παπαδόπουλος και Νίκος Μακράκης, αντίστοιχα, τόνισαν ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα θεαματική διοργάνωση, η οποία θα συνεισφέρει ιδιαίτερα στην προβολή του Ηρακλείου.
Ο κ. Βαρδαβάς είπε χαρακτηριστικά: «Είναι η πρώτη φορά που γίνεται αγώνες αυτού του επιπέδου στην Κρήτη και ευελπιστούμε ότι η συγκεκριμένη συνεργασία θα έχει και συνέχεια. Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Αερομοντελισμού, μαζί με όλες τις άλλες διοργανώσεις τις οποίες έχουμε φιλοξενήσει, καθώς και εκείνες που έπονται, επιβεβαιώνουν ότι το Ηράκλειο εξελίσσεται σε αθλητική πρωτεύουσα της ελληνικής αθλητικής περιφέρειας και σε ένα σημαντικό αθλητικό κέντρο της Ανατολικής Μεσογείου».
Ο κ. Συριγωνάκης ανέφερε από την πλευρά του: «Προσκαλούμε τους συμπολίτες μας να επισκεφθούν τα “Δύο Αοράκια” να δουν από κοντά τις επιδείξεις των αερομοντελιστών, να απολαύσουν θέαμα, να χειροκροτήσουν τους αθλητές και να αποδείξουμε για άλλη μία φορά ότι η Κρήτη μπορεί να αναλαμβάνει και να πραγματοποιεί με επιτυχία μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Να ευχηθούμε στους δεκάδες αθλητές από όλο τον κόσμο που θα συμμετέχουν στη διοργάνωση να έχουν μία καλή διαμονή, να απολαύσουν την Κρητική φιλοξενία, ώστε φεύγοντας να αποτελέσουν τους καλούς “πρεσβευτές” του νησιού μας στις χώρες τους».

Μοιράσου το άρθρο: