Ένα κτίριο, που για χρόνια ήταν συνώνυμο της διασκέδασης στο Ηράκλειο και πλέον είναι εγκαταλελειμμένο, τον Φάρο στη Νέα Αλικαρνασσό, θέτει προς ενοικίαση ο δήμος Ηρακλείου, σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσει τη δημοτική περιουσία.
Ο διαγωνισμός θα γίνει αύριο, Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι και ο δήμος εκμισθώνει το κτίριο και τον περιβάλλοντα χώρο αντί 10.000 ευρώ μηνιαίως με ελάχιστο χρόνο μίσθωσης τα έξι έτη.
Την ίδια ώρα, πάντως, η μεγαλύτερη «τροχοπέδη» για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας παραμένει για το δήμο Ηρακλείου η μετεγκατάσταση του καταυλισμού των αθιγγάνων στα Δύο Αοράκια, προκειμένου να απελευθερωθεί η έκταση και να προχωρήσει μεγάλη επένδυση για τη δημιουργία εμπορικού πάρκου.
Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου η αρμόδια αντιδήμαρχος Στέλλα Αρχοντάκη, το αμέσως επόμενο διάστημα θα κατατεθεί στους εκπροσώπους των αθιγγάνων νέα πρόταση για την μετεγκατάστασή τους. Τα χρονικά περιθώρια πλέον είναι ασφυκτικά, καθώς στις 10 Απριλίου λήγει η ετήσια παράταση που είχε δοθεί στη σύμβαση ανάμεσα στο δήμο και στην επενδύτρια εταιρία, ώστε να βρεθεί λύση στο θέμα του καταυλισμού.

Μοιράσου το άρθρο: