Χρηματοδότηση με 13 εκατομμύρια ευρώ κατασκευής των αρδευτικών δικτύων της λιμνοδεξαμενής Αγίου Γεωργίου στο Οροπέδιο Λασιθίου, υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, ενώ παράλληλα δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η κήρυξη των απαλλοτριώσεων για τα αρδευτικά δίκτυα.

Η εξέλιξη αυτή επισημαίνει ο δήμαρχος, Γιάννης Στεφανάκης, αποτελεί δικαίωση των αγώνων μας για ένταξη των αρδευτικών δικτύων του κάμπου του Οροπεδίου Λασιθίου στον κρατικό προϋπολογισμό και δικαιώνει την επιμονή μας στη διεκδίκηση του μεγάλου αυτού αναπτυξιακού έργου για τον πρωτογενή τομέα του τόπου μας.
«Το πιστέψαμε, το διεκδικήσαμε, το τεκμηριώσαμε το απαιτήσαμε δυναμικά και καταφέραμε όλοι μαζί, με την στήριξη όλων των παραγωγικών δυνάμεων να κερδίσουμε ένα αναπτυξιακό έργο προς όφελος όλων των Λασιθιωτών. Πρόκειται λοιπόν, για μια εξαιρετική για τον τόπο μας εξέλιξη, καθώς με την χρηματοδότηση από το Π.Δ.Ε. για την κατασκευή αρδευτικών δικτύων θα δοθεί νέα ανάπτυξη, οργάνωση και ώθηση στον πλούσιο-ποιοτικό μας πρωτογενή τομέα. Τα αρδευτικά δίκτυα που θα γίνουν θα αναβαθμίσουν την ποιότητα των προϊόντων που παράγει ο τόπος, θα αυξηθεί σίγουρα η παραγωγή, και θα βελτιωθεί το εισόδημα των παραγωγών μας, και η οικονομία μας», σημειώνει ο κ. Στεφανάκης.
Το αρδευτικό δίκτυο θα αρδεύει γεωργική έκταση 13.370 στρεμμάτων από την υφιστάμενη λιμνοδεξαμενή χωρητικότητας 2.150.000 κυβικών μέτρων νερού, επιλύοντας το πρόβλημα άρδευσης της περιοχής κατά τους θερινούς μήνες λόγω έλλειψης νερού.

Μοιράσου το άρθρο: