Επιτυχής ήταν η επιχείρηση διάσωσης των οκτώ ναυτικών οι οποίοι επέβαιναν σε ρυμουλκό με σημαία Τυνησίας, το οποίο ρυμουλκούσε μία βυθοκόρο προσάραξε στις 6 το πρωί, σε βραχώδη περιοχή, μεταξύ Κομμού και Ματάλων, στα νότια του νομού Ηρακλείου.
Άνδρες του Λιμενικού και της ΕΜΑΚ, με την συνδρομή άλλου ρυμουλκού που έσπευσε στην περιοχή, κατάφεραν να προσεγγίσουν το πλοίο και να μεταφέρουν στην στεριά τα μέλη του πληρώματος, κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, καθώς στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι.
Οι άσχημες καιρικές συνθήκες «έριξαν» το σκάφος στα βράχια ενώ ήταν τόσο σφοδρή η πρόσκρουση που μέσα σε μικρό διάστημα ένα τμήμα του να βυθιστεί στο νερό.
Οι ναυτικοί που αντιμετωπίζουν προβλήματα υποθερμίας και κάποιοι έχουν υποστεί θλαστικά τραύματα, μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Μοιρών προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Την ίδια ώρα, λαμβάνονται μέτρα για την αποφυγή περιβαλλοντικής ρύπανσης στην περίπτωση διαρροής καυσίμων.
Σε βάρος του καπετάνιου του ρυμουλκού σχηματίζεται δικογραφία για τις πράξεις της προσάραξης και της πρόκλησης ναυαγίου.

Μοιράσου το άρθρο: