Τις μεγάλες δυνατότητες που έχει η Κρήτη για να φιλοξενήσει διοργανώσεις της άρσης βαρών και της ελληνορωμαϊκής πάλης, με παγκόσμιο και πανευρωπαϊκό ενδιαφέρον, επισήμανε ο Ολυμπιονίκης, Πύρρος Δήμας, σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση με το περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη.

«Η Κρήτη χρόνια τώρα στηρίζει διοργανώσεις και αυτό ήταν βασικό θέμα που συζητήσαμε με τον Περιφερειάρχη. Συμφωνήσαμε πως μπορούμε και στο μέλλον να στηρίξουμε μεγάλες διοργανώσεις παγκόσμιου επιπέδου που θα γίνουν στο νησί», δήλωσε ο κ. Δήμας.
Η συνάντηση έγινε παρουσία του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργου Πιτσούλη και του εντεταλμένου συμβούλου αθλητισμού, Νίκου Συριγωνάκη, ενώ τον Πύρρο Δήμα συνόδευαν οι Ολυμπιονίκες, Κώστας Θάνος και Ηρακλής Δεσκουλίδης, και ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Γιάννης Καργιωτάκης.
Από την πλευρά της Περιφέρειας ο κ. Συριγωνάκης αφού ευχαρίστησε τους Ολυμπιονίκες, αναφέρθηκε στη συζήτηση που έγινε για τις μεγάλες διοργανώσεις σημειώνοντας πως υπήρξε γόνιμο έδαφος για να πραγματοποιηθούν μεγάλα πρωταθλήματα στην Κρήτη.
Οι τρεις Ολυμπιονίκες και ο παγκόσμιος πρωταθλητής βρέθηκαν στο Ηράκλειο για να συμμετάσχουν στην «Γιορτή του Αθλητισμού στη μνήμη του Γιώργου Σηφάκη», την οποία διοργάνωσε ο Αθλητικός Σύλλογος «ΠάλΕυΕ», με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου, με επίκεντρο την οδική ασφάλεια.
Αργότερα όλοι τους βρέθηκαν στο δημαρχείο Ηρακλείου όπου τους καλωσόρισε ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός και είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους τόσο για τα οφέλη της άθλησης από μικρή ηλικία και την πολιτική του Δήμου σε θέματα μαζικού και σχολικού αθλητισμού, όσο και για θέματα οδικής ασφάλειας και την χρησιμότητα του Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην εκπαίδευση μιας νέας, καλύτερης γενιάς οδηγών.
Ο Πύρρος Δήμας, ο Κώστας Θάνος, ο Ηρακλής Δεσκουλίδης και ο Γιάννης Καργιωτάκης από την πλευρά τους, δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από το νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου και τόνισαν θα ήθελαν να συνδράμουν για την μελλοντική διεξαγωγή διεθνών διοργανώσεων πάλης ή άρσης βαρών στο Ηράκλειο.
Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο Δήμαρχος δώρισε στους αθλητές ένα μετάλλιο του Δήμου Ηρακλείου κι εκείνοι του δώρισαν μια τιμητική πλακέτα.
«Είναι τιμή μας που υποδεχόμαστε στον Δήμο έναν από τους καλύτερους Έλληνες αθλητές όλων των εποχών, τον Πύρρο Δήμα αλλά και τους Ολυμπιονίκες Κώστα Θάνο και Ηρακλή Δεσκουλίδη, καθώς και τον παγκόσμιο πρωταθλητή Γιάννη Καργιωτάκη. Τους ευχαριστούμε που συνέδραμαν κι εκείνοι με την παρουσία τους στην επιτυχία της εκδήλωσης οδικής ασφάλειας στη μνήμη του Γιώργου Σηφάκη», δήλωσε ο κ. Λαμπρινός.

Μοιράσου το άρθρο: