Η “προμήθεια και εγκατάσταση ψηφιακού εξοπλισμού στις Σχολικές Μονάδες Προσχολικής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Κρήτης”, με χρηματοδότηση 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Κρήτη 2014-2020” του ΕΣΠΑ. Την σχετική απόφαση υπέγραψε χθες ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, παρουσία του Διευθυντή Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης Γιώργου Τερζάκη.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που αναβαθμίζει σημαντικά σε ψηφιακό επίπεδο τις σχολικές μονάδες του νησιού σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης. “ Με την ένταξή του έργου και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης «ωριμάσαμε» και αυτό το έργο και δημοπρατείται πολύ σύντομα από το Υπουργείο Παιδείας ούτως ώστε θεωρούμε τον επόμενο χρόνο να μπορούν όλα τα σχολεία του νησιού να αποκτήσουν τον ψηφιακό εξοπλισμό που έχουν υποβάλει για την έγκριση» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης Γιώργος Τερζάκης δήλωσε: «Είμαστε ικανοποιημένοι, γιατί μπαίνουμε στην επόμενη φάση του εξοπλισμού, του ψηφιακού εξοπλισμού των σχολείων της Κρήτης, αυτού του μεγάλου προγράμματος που είναι 2,5 εκ. ευρώ και το οποίο θα αναβαθμίσει πραγματικά τα σχολεία όλης της Κρήτης. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, το Υπουργείο Παιδείας, σύντομα τα σχολεία μας θα έχουν στην διάθεση τους τον νέο σύγχρονο ψηφιακό εξοπλισμό που περιλαμβάνει, σταθερούς υπολογιστές, laptop, διαδραστικούς πίνακες, ψηφιακούς εκτυπωτές τρισδιάστατους εκτυπωτές υποστηρικτικό υλικό όπως UPS κ.α.».

Αποκατάσταση του Φραγκοκάστελλου

Χθες ο Περιφερειάρχης υπέγραψε την ένταξη στο ΕΣΠΑ ενός ακόμη έργου, που αφορά στην αποκατάσταση του φρουρίου του Φραγκοκάστελλου στα Σφακιά.

Προβλέπονται στερεωτικές εργασίες και αποκατάσταση του νοτίου στρατώνα του εμβληματικού μνημείου, με προϋπολογισμό 980.000 ευρώ.

Μοιράσου το άρθρο: