Σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων και ξεναγήσεων οργανώνει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών – Ρούβα – Γουβών και το ΤΕΙ Κρήτης, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού, με στόχο την ευαισθητοποίηση μαθητών και εκπαιδευτικών σχετικά με το θέμα της σωστής διαχείρισης του νερού.

Συγκεκριμένα την ερχόμενη Πέμπτη στις 9 το πρωί φοιτητές και καθηγητές του τμήματος Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ, θα βρεθούν στις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου της περιοχής Σκαλανίου, όπου θα δουν τόσο το παλαιό αμμοδιυλιστήριο, του οποίου η κατασκευή έγινε το 1954, όσο και στο νέο διυλιστήριο, το οποίο αποτελείται από συστοιχίες μεμβρανών υπερδιήθησης.
Την ίδια ώρα μαθητές και εκπαιδευτικοί του 11ου ΓΕΛ και του 12ου Γυμνάσιου Ηρακλείου, θα πάνε στο φράγμα Αποσελέμη και στο διυλιστήριο νερού στην περιοχή Αγριανά όπου θα ενημερωθούν από ειδικούς επιστήμονες του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης.
Την Παρασκευή 22 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Νερού, μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γυμνάσιο Σούδας θα επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΗ και του Βιολογικού Καθαρισμού Ηρακλείου, όπου θα ενημερωθούν από ειδικούς επιστήμονες της ΔΕΥΑΗ για το πόσιμο νερού και την ποιότητά του.
Σε ανακοίνωση της ΔΕΥΑΗ αναφέρεται: «Για το 2019 κεντρικό θέμα της Παγκόσμιας ημέρας για το νερό στις 22 Μαρτίου είναι, «Να μην μείνει κανείς πίσω», που αποτελεί τη κεντρική υπόσχεση της ατζέντας για τη βιώσιμη ανάπτυξη του 2030. Το νερό δεν είναι μόνο βασικό στοιχείο για την διατήρηση της ζωής, είναι κάτι περισσότερο από το μέσο που σβήνει την δίψα μας και προστατεύει την υγεία μας, η διαχείριση του νερού δημιουργεί θέσεις εργασίας και υποστηρίζει την οικονομική, κοινωνική και ανάπτυξη».

Μοιράσου το άρθρο: