Διήμερο οδικής ασφάλειας με τίτλο, «Δρόμος Ζωής», οργανώνει στις 2 και 3 Μαρτίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης στις Γούρνες, ο Δήμος Χερσονήσου σε συνεργασία με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση και την Περιφέρεια Κρήτης. Το συνέδριο πραγματοποιείται με την επιστημονική καθοδήγηση του εργαστηρίου Υγείας και Οδικής Ασφάλειας του ΤΕΙ Κρήτης, και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Πάνω από πενήντα ομιλητές, εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και ΜΚΟ, επαγγελματίες υγείας, στελέχη μέσων μεταφοράς και σωμάτων ασφαλείας θα καταθέσουν τη δική τους οπτική σε μια προσπάθεια ολιστικής προσέγγισης στα φλέγοντα ζητήματα της οδικής ασφάλειας και της βιώσιμης κινητικότητας.
Η εκδήλωση εκτός από το διήμερο επιστημονικό συνέδριο, περιλαμβάνει μια σειρά βιωματικών εκπαιδευτικών δράσεων για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με στόχο να παρέμβει ουσιαστικά στη διαδικασία μάθησης και βελτίωσης της οδικής συμπεριφοράς.
Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Ηρακλείου, ολοκληρώνει τη βιωματική παιδεία για την υιοθέτηση ορθής οδικής συμπεριφοράς, με τη χρήση μικρών οχημάτων, για μία πλήρη διαδραστική εμπειρία εκπαίδευσης για τα παιδιά του Δημοτικού. Οι παραπάνω δράσεις πραγματοποιούνται από την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου έως και Παρασκευή 2 Μαρτίου – κατόπιν προγραμματισμένων επισκέψεων μετά από αιτήματα των σχολείων, καθώς και το Σάββατο 3 Μαρτίου για κάθε ενδιαφερόμενο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μικρά παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα οχήματα διάσωσης και τους οδηγούς τους, καθώς περιπολικό, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και πυροσβεστικό όχημα θα βρίσκονται στο χώρο και θα είναι «επισκέψιμα» από τα παιδιά.

Μοιράσου το άρθρο: