Ποινή κάθειρξης 12 ετών επέβαλλε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, στον 35χρονο ο οποίος τα Χριστούγεννα του 2017, έπνιξε τον πατέρα του, μέσα στο σπίτι τους στην περιοχή της Φορτέτσας και ενώ οι δύο άνδρες βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης.
Το δικαστήριο ομόφωνα, αποδέχτηκε την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας και μετέτρεψε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση που βάρυνε τον 35χρονο σε ανθρωποκτονία με μειωμένο καταλογισμό λόγω ανυπαίτιας μέθης. Κατά πλειοψηφία, με τις ψήφους των 4 ενόρκων και μιας εκ των δικαστών, το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλουσα δύναμη και ο 35χρονος που ήταν προφυλακισμένος για την πράξη του, να βγει από την φυλακή, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του, σε δεύτερο βαθμό.
Στο πλευρό του 35χρονου, βρέθηκαν χθες συγγενικά του πρόσωπα, η γιαγιά του και μητέρα του θύματος και η θεία του, οι οποίες καταθέτοντας στο διακστήριο, αναφέρθηκαν στα δύσκολα χρόνια που έχει περάσει το θύμα από μικρό παιδί και έκαναν λόγο για καλή στιγμή.
Ο 35χρονος απολογούμενος ισχυρίστηκε ότι έχει κενά μνήμης λόγω της μεγάλης ποσότητας αλκόολ που κατανάλωσε το μοιραίο βράδυ. Μαζί με τον 61χρονο πατέρα του και έναν φίλο του άρχισαν να πίνουν από νωρίς και συνέχισαν σε δύο μπαρ που επισκέφθηκαν. Ο φίλος του κατέθεσε ότι όλοι ήταν σε κατάσταση βαριάς μέθης, όταν έξω από το πατρικό του 35χρονου, δράστης και θύμα μάλωσαν δίχως να καταλάβει τον λόγο.Τα βρήκαν όμως σχεδόν αμέσως και στην συνέχεια πατέρας και γιος μπήκαν μέσα στην οικία του πρώτου για να κοιμηθούν. “Δεν είχαμε λόγο να τσακωθούμε. Θυμάμαι ότι με μάλωσε, προσπάθησε να με χτυπήσει κι εγώ να τον ακινητοποιήσω. Δεν πιστεύω και δεν πίστευα ότι θα μπορούσε να φτάσω σ΄αυτό το σημείο”, ισχυρίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου.
Ο 35χρονος μετά την πράξη του, έπεσε για ύπνο και τον άτυχο 61χρονο βρήκε νεκρό το πρωί, η θεία του. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι ακόμη κι εκείνες τις ώρες, δεν θυμάται πολλά πράγματα.

Μοιράσου το άρθρο: