Ενημερωτική συνάντηση για τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές του Κέντρου Πρόνοιας Κρήτης, τα οποία εστιάζονται στην έλλειψη προσωπικού, είχε η αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής, Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη, με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Στη συνάντηση στη Περιφέρεια η κα. Βρέντζου ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Κέντρου Πρόνοιας, Σταύρο Καναβάκη, και τα μέλη της διοίκησης, Διονύση Κρέμη και Νέλλη Κατσαμά.
Η Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι θα ενημερώσει σχετικά το Υπουργείο, ενώ έκανε γνωστό, ότι θα πραγματοποιηθούν δράσεις μέσω του κοινωνικού προγράμματος της Περιφέρειας, που θα συντελέσουν υποστηρικτικά στην προώθηση του θεσμού της υιοθεσίας και της αναδοχής, που αποτελούν μορφές αποϊδρυματοποίησης και συνδράμουν ουσιαστικά στο έργο των Ιδρυμάτων.
Η Περιφέρεια Κρήτης έχει πραγματοποιήσει από το 2011 μέχρι σήμερα 55 αναδοχές και 99 υιοθεσίες γεγονός που λειτουργεί ως υποστηρικτικό περιβάλλον των παιδιών αυτών, ενώ ουσιαστικά έχει «κλείσει» ένα ίδρυμα.
Στο Κέντρο Πρόνοια Κρήτης ανήκουν τα Ιδρύματα, Στέγη Ανηλίκων, Παράρτημα Προστασίας Παιδιού, Μονάδες Παιδικής Προστασίας Ιεράς Μονής Καλυβιανής, Στέγη Κοριτσιού ο «Άγιος Νεκτάριος», Παράρτημα Προστασίας Παιδιών και Νέων, Κέντρο Προστασίας Παιδιού.

Μοιράσου το άρθρο: