Ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή, επέβαλλε χθες το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, στον 54χρονο πατέρα για το περιστατικό του κλειδώματος του 8χρονου γιου του, στην εξωτερική τουαλέτα του σπιτιού που διαμένει η οικογένεια σε περιοχή του Ηρακλείου.
Στην απολογία του ο 54χρονος ισχυρίστηκε ότι παιδί κλειδώθηκε από απροσεξία της 30χρονης γυναίκας του. “Δεν εγκρίνω να κλείνεται το παιδί σε τουαλέτα” υποστήριξε και πρόσθεσε ότι δεν γνώριζε το παραμικρό για το περιστατικό.

Είπε ότι θα πήγαιναν για ψώνια στο σούπερ μάρκετ με την σύζυγό του και άφησαν για λίγο την επίβλεψη του 8χρονου στον γείτονα και σπιτονοικοκύρη τους, που διατηρεί ξυλουργείο δίπλα τους. Το παιδί ζωγράφιζε στον πάγκο του καταστήματος, αλλά όπως είπε, το ίδιο στον πατέρα του ένιωσε την ανάγκη να πάει στην τουαλέτα. Εκείνη την ώρα, η μητέρα του παιδιού, γύρισε στο σπίτι για να πάρει το κινητό του συζύγου της και σύμφωνα με τον 54χρονο από απροσεξία το παιδί κλειδώθηκε στην τουαλέτα.

“Δεν ήταν εσκεμμένη ενέργεια. Ήταν μια κακιά στιγμή. Ρώτησα το παιδί μου, κι εκείνο στην αρχή μου είπε ότι δεν ξέρει ποιος το έκανε. Μετά μου είπε ότι το έκανε η μητέρα του. Δεν πιστεύω ότι η γυναίκα μου το έκανε επίτηδες. Μια ακόμη φορά που έγινε αυτό, όπως μου είπε το παιδί, η μητέρα του τράβηξε τον σύρτη της τουαλέτας, όμως της φώναξε και άνοιξε αμέσως”, ισχυρίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου.

“Μου είπε ότι η μητέρα του το έχει ξανακάνει”
Νωρίτερα καταθέτοντας ο δάσκαλος που απεγκλώβισε το παιδί, το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, ανέφερε ότι άκουσε τον μικρό να φωνάζει στην μητέρα του να του ανοίξει και κλωτσούσε την πόρτα της τουαλέτας. Τραβώντας τον σύρτη, απελευθέρωσε το παιδί και το ρώτησε εάν είναι καλά, για να λάβει θετική απάντηση από τον 8χρονο.

Ακολούθησε τον μικρό στο διπλανό στο ξυλουργείο, όπου παρουσία και του ιδιοκτήτη της επιχείρηση, ο ανήλικος τους είπε ότι άλλη μία φορά η μητέρα του, τον κλείδωσε στην τουαλέτα. “Διαπίστωσα ότι οι γονείς δεν ήταν στο σπίτι και τότε κάλεσα την αστυνομία”.

“Εχω ακούσει το ζευγάρι να μαλώνει, δεν έχω αντιληφθεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο απέναντι στο παιδί. Η μητέρα είναι ένα άτομο που έχει συχνά εντάσεις με γείτονες και με ένα λεξιλόγιο που δεν θα ήθελα να επαναλάβω”, πρόσθεσε.

Ο ξυλουργός επιβεβαίωσε ότι οι δύο γονείς του ζήτησαν να έχει την επίβλεψη του παιδιού τους για λίγη ώρα και πρόσθεσε ότι ίσως η μητέρα να κλείδωσε την πόρτα της τουαλέτας δίχως να γνωρίζει ότι το παιδί της ήταν μέσα.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες
Στο δικαστήριο αναγνώστηκε και η γνωμάτευση από την ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ, όπου με εντολή του εισαγγελέα μεταφέρθηκε η 30χρονη μητέρα προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάστασή της. Όπως ανέφεραν οι γιατροί δεν αντιλήφθηκαν συμπτώματα ενεργούς ψυχοπαθολογίας, δεν αποκλείουν όμως κάποια μορφή νοητικής στέρησης και συστήνουν περαιτέρω έλεγχο από ειδικό ψυχολόγο και τις κοινωνικές υπηρεσίες.
Ήδη από προχθές, οι υπεύθυνοι από τις κοινωνικές υπηρεσίες επισκέφθηκαν το σπίτι της οικογένειας και είχαν μια πρώτη εικόνα από το περιβάλλον του μεγαλώνει ο 8χρονος και ενημέρωσαν σχετικά την εισαγγελέα ανηλίκων Ηρακλείου που επιλαμβάνεται της υπόθεσης.

Μοιράσου το άρθρο: