Στιγμές έντασης χαρακτήρισαν τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, όπου συζητήθηκε το θέμα της ανάπλασης του Πάρκου Γεωργιάδη, με τη «Φυλές του Πάρκου», να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας.

Ο δήμαρχος, Βασίλης Λαμπρινός, είπε ότι δεν θα αλλάξει ο χαρακτήρας του πάρκου, θα κοπούν μόνο να νεκρά δένδρα και θα φυτευτούν είκοσι νέα. Δήλωσε δε διατεθειμένος να περπατήσει μαζί με τις «Φυλές» στο πάρκο, ώστε να δείξουν τα σημεία που τους φοβίζουν. Εκπρόσωπος των «Φυλών του Πάρκου» είπε ότι έχουν δοθεί ερωτήματα στο δήμο και δεν έχουν απαντηθεί, ζητώντας να αποσυρθεί το σχέδιο ανάπλασης και να σχεδιαστεί από την αρχή. Στη συνέχεια επικράτησε ένταση με το Δήμαρχο να τονίζει ότι η δημοτική αρχή δε δέχεται απειλές.
Ο κ. Λαμπρινός δήλωσε ανοικτός στο διάλογο και την κριτική, ενώ ανέφερε πως έχουν προγραμματιστεί παρεμβάσεις για την ενίσχυση του πρασίνου για τις οποίες θα γίνει ευρύς διάλογος.
Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες», Ηλίας Λυγερός. Απευθυνόμενος στη δημοτική αρχή είπε πως ο κόσμος έχει αμφιβολίες και αντιδρά σκεπτόμενος την κοπή των δέντρων στην οδό Ίδης, προσθέτοντας, «να βρούμε όλα εκείνα τα σημεία που θα δώσουν νέα πνοή στο πάρκο και στο Ηράκλειο».
Εκ μέρους των «Φυλών του Πάρκου» μίλησε μία νομικός θέτοντας ερωτήματα προς τη δημοτική αρχή, εκφράζοντας ανησυχία για τον κίνδυνο δημιουργίας κήπου, με την κοπή δέντρων, όπου δεν θα είναι εφικτή η διεξαγωγή εκδηλώσεων.
Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Γιάννης Αναστασάκης, επισήμανε: «Δίνουμε πρόσβαση σε ΑμεΑ, τα παρτέρια θα είναι φυτεμένα, δεν θα κοπεί κανένα δέντρο. Η πρόσβαση θα είναι ελεύθερη σε όλους ανεξαιρέτως», και πρόσθεσε: «Ακούγονται διάφορα γραφικά που ικανοποιούν το παραπληροφορημένο κοινό αίσθημα».

Μοιράσου το άρθρο: