Πυκνώνει το δίκτυο ανακύκλωσης συσκευασιών του δήμου Ηρακλείου, μετά την εξασφάλιση κι άλλων μπλε κάδων, οι οποίοι αναμένεται μαζί με το νέο απορριμματοφόρο ανακύκλωσης, να έρθουν στο Ηράκλειο, το προσεχές διάστημα.

Αυτό συμφωνήθηκε στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Χάρης Μαμουλάκης με τον Γενικό Δ/ντη της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Γιάννη Ραζή και τον υπεύθυνο του τμήματος Marketing και Επικοινωνίας της Ε.Ε.Α.Α. Δημήτρη Παπασωτηρίου.

Πολύ ψηλά στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής Ηρακλείου, βρίσκεται η ανάπτυξη της Ανακύκλωσης, σύμφωνα με τον κ. Μαμουλάκη.

Έχουμε αναπτύξει πολλά νέα ρεύματα, όπως είναι οι μπλε κώδωνες για τις γυάλινες συσκευασίες, οι κίτρινοι κάδοι για το χαρτί, οι κάδοι ανακύκλωσης τόνερ και μελανοδοχείων, οι οικιακοί κομποστοποιητές, κλπ, έχουμε εντάξει στο πρόγραμμά μας «μεγάλους παραγωγούς» όπως είναι ο Αερολιμένας Ηρακλείου και το ΠΑΓΝΗ, ενώ έχουμε πυκνώσει αρκετά και το δίκτυο των μπλε κάδων ανακύκλωσης συσκευασιών. Όλα αυτά ενισχύουν τις συνθήκες για διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή, φέρνουν την κυκλική οικονομία – όπου το τέλος ενός προϊόντος γίνεται η αρχή για κάτι νέο – πιο κοντά στους πολίτες και παράλληλα, με την αξιοποίηση πολλών Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, βελτιώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Δήμου μας” επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου.

Μοιράσου το άρθρο: