Παράσταση διαμαρτυρίας στην εισαγγελία Ηρακλείου έκαναν χτες οι δήμαρχοι Αρχανών και Μινώα Πεδιάδος με αφορμή τις συνεχιζόμενες κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΗ από τις περιοχές τους.
Οι κύριοι Κοκοσάλης και Καλογεράκης ζήτησαν την ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στην περιοχή αλλά και τον έλεγχο των επιχειρήσεων, που δέχονται το χαλκό και στα οποία διοχετεύουν τα προϊόντα κλοπής οι συμμορίες που λυμαίνονται την περιοχή.
Στο μεταξύ στο στόχαστρο των λιμενικών αρχών του Ηρακλείου βρέθηκε ύποπτο φορτίο με χαλκό και καλώδια που ήταν φορτωμένο σε φορτηγά αυτοκίνητα με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά. Ερευνάται η προέλευσή του. Συνελήφθη ο 67χρονος επιχειρηματίας – ιδιοκτήτης του φορτίου και σήμερα οδηγείται στον εισαγγελέα, κατηγορούμενος για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν δύο φορτηγά με διάφορα υλικά (χαλκό, καλώδια χαλκού και μεγάλη ποσότητα μετάλλων), ιδιοκτησίας επιχείρησης με νόμιμο εκπρόσωπο τον 67χρονο. Αμέσως συγκροτήθηκε μικτό κλιμάκιο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έλεγχος στο φορτίο.
Το μεικτό κλιμάκιο αποτελείτο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρκαλοχωρίου, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, λιμενικούς του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, υπαλλήλους του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) και υπαλλήλους του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου βρέθηκαν 365 κιλά χαλκού, τα οποία επρόκειτο να μεταφερθούν με πλοίο τη γραμμής στην Αθήνα και αφού κατασχέθηκαν αποδόθηκαν στον Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

Μοιράσου το άρθρο: