«Εβδομάδα Ενημέρωσης για τα Βλαστοκύτταρα» διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά, από τις 12 έως τις 16 Νοεμβρίου, ο δήμος Ηρακλείου με τη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ομφαλικού Αίματος και περιλαμβάνουν δράσεις ενημέρωσης για μαθητές Λυκείων και το ευρύ κοινό.

Την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στις 5 το απόγευμα στην δημοτική αίθουσα της οδού Ανδρόγεω, για το παρόν και το μέλλον των ομφαλικών βλαστοκυττάρων. Επίσης θα γίνει ενημέρωση από τους εκπροσώπους της Δημόσιας Τράπεζας για τη νέα δράση της, αυτή της χαρτογράφησης του πληθυσμού της Κρήτης σχετικά με τη δημιουργία αποθέματος μοσχευμάτων Ομφαλικού Αίματος για την κάλυψη αναγκών των ασθενών.

Οι δράσεις που αφορούν στους μαθητές περιλαμβάνουν:
Επίσκεψη ομάδας μαθητών Α΄ Λυκείου στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης για διαδραστικές διαλέξεις από Ομάδα Επιστημόνων της Δημόσιας Τράπεζας Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων (ΔηΤΟΒ) Κρήτης.
Επίσκεψη στους χώρους της Δημόσιας Τράπεζας Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης και στο Ερευνητικό Εργαστήριο της Αιματολογικής Κλινικής (Εργαστήριο Μελέτης Αιμοποίησης) στην Ιατρική Σχολή.
Επίσης θα δοθεί η δυνατότητα σε πέντε (5) μαθητές από τα Λύκεια που θα επισκεφτούν τη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης, να εκπαιδευτούν για ένα μήνα στην Τράπεζα και στο Ερευνητικό Εργαστήριο της Αιματολογικής Κλινικής, τον Ιούνιο/Ιούλιο 2019.

Μοιράσου το άρθρο: