Την αναβάθμιση τεσσάρων παιδικών χαρών με κόστος 484 χιλιάδες ευρώ, υπέγραψε χθες ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός.

Δύο παιδικές χαρές βρίσκονται στη Νέα Αλικαρνασσό (στη συμβολή των οδών Ηροδότου και Αναγεννήσεως και στην οδό Σταδίου), μία στις Πατέλες (στην συμβολή των οδών Ιτάνου και Καλαμά) και μία στον Άγιο Ιωάννη (στην οδό Ανεμώνης).
Επί της ουσίας, το έργο αφορά στην κατασκευή τεσσάρων καινούργιων και πιστοποιημένων χώρων παιχνιδιού, που θα λειτουργούν υποδειγματικά ως προς την ασφάλεια και τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά, θα διαθέτουν υπερσύγχρονα όργανα, και θα εξασφαλίζουν την προσβασιμότητα και τη δυνατότητα δραστηριότητας και στα ΑμΕΑ.
Μετά την υπογραφή ο Δήμαρχος δήλωσε: «Προχωράμε το έργο ανακατασκευής των παιδικών χαρών της πόλεως, μια εκκρεμότητα που υπάρχει από το 2009. Η υπογραφή της σημερινής σύμβασης ανοίγει το δρόμο για την ανακατασκευή και τον πλήρη εκσυγχρονισμό τεσσάρων παιδικών χαρών, στις περιοχές της Νέας Αλικαρνασσού, των Πατελών και του Αγίου Ιωάννη. Θα συνεχίσουμε μέχρι να τις πιστοποιήσουμε όλες, καθώς θεωρούμε ότι η ύπαρξη ασφαλών, όμορφων και λειτουργικών παιδικών χαρών σε κάθε γειτονιά του Ηρακλείου, είναι απαραίτητη και αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων».

Μοιράσου το άρθρο: