Με την εκπομπή «Η γέννηση της Κρήτης» ξεκίνησε σήμερα η μετάδοση της ραδιοφωνικής συμπαραγωγής της ΕΡΤ Ηρακλείου και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης «Κρήτη, μια ήπειρος σ’ ένα νησί». Η εκπομπή μεταδίδεται κάθε Τρίτη, 11-12π.μ. από την ΕΡΤ Ηρακλείου.
Σε αυτή την πρώτη εκπομπή ο Δρ Γεωλογίας Χαράλαμπος Φασουλάς μας ταξίδεψε πίσω στο χρόνο και μας μίλησε για την ανάδυση ενός κόσμου διαφορετικού απ΄αυτόν που γνωρίζουμε σήμερα, τη γέννηση της Κρήτης, την εξάτμιση της Μεσογείου και το πώς το ανάγλυφο του νησιού αφηγείται μια ιστορία εκατοντάδων εκατομμυρίων ετών. Ακολουθεί η εκπομπή:
Ο κ. Φασουλάς ανήκει στο Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό του Πανεπιστημίου Κρήτης, είναι συντονιστής του Παγκόσμιου Γεωπάρκου Unesco του Ψηλορείτη και του Ελληνικού Φόρουμ Γεωπάρκων, Αναπληρωτής Συντονιστής του Ευρωπαικού Δικτύου Παγκόσμιων Γεωπάρκων και υπεύθυνος του Τμήματος Γεωποικιλότητας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Έχει συγγράψει πάνω από 40 ερευνητικές εργασίες που αφορούν στα πεδία της τεκτονικής γεωλογίας, γεωμορφολογίας, παλαιοντολογίας και διαχείρισης της Γεωποικιλότητας, δημοσιευμένες σε διεθνή περιοδικά, καθώς και ένα μεγάλο αριθμό σε τόμους συνεδρίων, ημερίδων κ.α. Παράλληλα. έχει συγγράψει τον «Οδηγό για τη Γεωλογία της Κρήτης» (εκδ. ΜΦΙΚ) και τη «Γεωλογική Κληρονομιά του Ψηλορείτη» για το Γεωπάρκο του Ψηλορείτη.
Επίσης, έχει υπάρξει επιστημονικός Υπεύθυνος ή κύριος Ερευνητής σε πάνω από 30 Ερευνητικά και Διαχειριστικά Προγράμματα, Έργα και Μελέτες.
(Γραφικά: Γραφιστικό Τμήμα Μ.Φ.Ι.Κ.-Π.Κ.)

Μοιράσου το άρθρο: