Εξαιρετικά επιτυχή θεωρούν την εφαρμογή του προγράμματος της φιλοξενίας προσφύγων στην Κρήτη, οι εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που συναντήθηκαν χθες με το δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό. Σημείωσαν ότι όλοι οι πρόσφυγες με τους οποίους μίλησαν, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις συνθήκες φιλοξενίας στο νησί.

Βασικό αντικείμενο της συζήτησης ήταν η μέχρι στιγμής πορεία του προγράμματος στέγασης αιτούντων άσυλο στην Κρήτη, καθώς και οι προοπτικές του για το μέλλον, το οποίο υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία, με την υποστήριξη του Δήμου.
Συζητήθηκε επίσης το ενδεχόμενο επέκτασης του προγράμματος και πέραν του Δεκεμβρίου του 2018, όταν και ολοκληρώνεται με την παρούσα μορφή του.
Στη συνάντηση παρευρέθησαν οι, Τζιοβάνι Λέπρι, Λιλιάνα Ιονέσκου και Ελισάβετ Ναζλή, από την Ύπατη Αρμοστεία, Γιώργος Καπράνος και Λουδοβίκος Γκαμαρέλι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Γιώργος Μαυρογιάννης και Δήμητρα Καμπέλη από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Μαρία Καναβάκη.

Μοιράσου το άρθρο: