Αύριο απολογείται στον ανακριτή Ηρακλείου ο 62χρονος Ηρακλειώτης, που φέρεται να εισέπραττε χρήματα για λογαριασμό της σπείρας Βουλγάρων που εξαπατούσαν ηλικιωμένους, καταφέρνοντας να τους αποσπάσουν χρήματα και κοσμήματα δήθεν για να βοηθήσουν συγγενικά τους πρόσωπα, τα οποία υποτίθεται ότι είχαν εμπλακεί σε τροχαία δυστυχήματα.
Σύμφωνα με την αστυνομία η σπείρα εμπλέκεται σε 13 απάτες και 4 απόπειρες απάτης που έχουν καταγγελθεί εγγράφως, από τις οποίες απέσπασε περισσότερα από 65 χιλιάδες ευρώ. Προφορικά, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καταγγελθεί περισσότερες από 180 απόπειρες εξαπάτησης. Σε βάρος του 62χρονου και τριών ατόμων από τη Βουλγαρία, που παραμένουν ασύλληπτα, έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμός κακουργήματος για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης από κοινού και για απάτη τελεσθείσα και σε απόπειρα από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.
Σημειώνεται ότι δύο εκ των καταζητούμενων Βουλγάρων, ένας άνδρας και μία γυναίκα, έχουν ταυτοποιηθεί και σε βάρος αναμένεται η έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης, ενώ οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για να φτάσουν στην ταυτότητα μίας ακόμη γυναίκας που φέρεται να έχει συμμετοχή στη δράση της σπείρας.

Μοιράσου το άρθρο: