Ποινή φυλάκισης ενός έτους και ποινική χρηματική ποινή 10.500 ευρώ, επέβαλε το δεύτερο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου σε κυνηγό για ομαδική κακοποίηση 11 σκυλιών, τα οποία κρατούσε σε περιφραγμένο οικόπεδο στην Αμμουδάρα, χωρίς φαγητό και χτυπημένα.

Όπως αναφέρει η Ζωόφιλη Δράση, μετά από καταγγελία μίας Γερμανίδας τουρίστριας τον Σεπτέμβριο του 2014, συνοδεία περιπολικού δυο μέλη του σωματείου μετέβησαν στην Αμμουδάρα, σε περιφραγμένο οικόπεδο, για τον ιδιοκτήτη του οποίου υπήρχαν καταγγελίες ομαδικής κακοποίησης σκυλιών.
«Το οικόπεδο – σημειώνει η Ζωόφιλη Δράση- ήταν ουσιαστικά ένας χώρος παράνομης αναπαραγωγής κυνηγόσκυλων, στον οποίο υπήρχαν πλήθος κατασκευών φιλοξενίας σκυλιών. Εκεί βρήκαμε 6 σκυλιά, ένα φοβικό που δεν δεχόταν να βγει από το ξύλινο κουτί του, τέσσερα σκυλιά σε τρία συρμάτινα κλουβιά και ένα σκελετωμένο σκυλί με τρίχωμα πιθανώς καμένο και με επουλωμένες πληγές στο κορμί του.
Μετά από αίτημα της αστυνομίας φέραμε τροφή για να ταΐσουμε καθώς ήταν άσιτα για ήμερες, άλλα και νερό για να τα ποτίσουμε.
Μαζί με δυο αστυνομικούς ταΐσαμε και ποτίσαμε τότε τα ζώα που έφαγαν σαν τρέλα περί τα δέκα κιλά τροφή και ήπιαν νερό, με κυρία έγνοια προς το καμένο σκελετωμένο ζώο».

Μοιράσου το άρθρο: