Ποινή φυλάκισης 35 μηνών επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, στον ιδιοκτήτη φορτηγού αυτοκινήτου, για το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του 2011, με θύμα 53χρονο οδηγό λεωφορείου του υπεραστικού ΚΤΕΛ.
Το τροχαίο συνέβη στην εθνική οδό κοντά στα Μάλια, όταν αποσυνδέθηκε το τρέιλερ που ρυμουλκούσε το φορτηγό αυτοκίνητο. Το βαρύ όχημα πάνω στο οποίο είχε τοποθετηθεί ένας μικρός φορτωτής, βάρους 3 τόνων, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και έπεσε πάνω στο λεωφορείο. Τρέιλερ και φορτωτής μετέτρεψαν σε άμορφη μάζα σιδερικών το μπροστινό μέρος του οχήματος, από όπου ανασύρθηκε νεκρός ο οδηγός του λεωφορείου ενώ τραυματίστηκε μία επιβάτης του οχήματος.
Όπως προέκυψε από την διαδικασία το τρέιλερ δεν έφερε καμιά μορφή πέδησης, ούτε σύστημα διεύθυνσης.

Το δικαστήριο έκρινε ότι ήταν αμελής η συμπεριφορά του κατηγορούμενου οδηγού, αφού δεν φρόντισε για την ασφαλή σύνδεση του τρέιλερ αλλά και του φορτωτή που μετέφερε.
Ο ίδιος ο κατηγορούμενος οδηγός, εμφανίστηκε συντετριμμένος και ζήτησε συγνώμη. Υποστήριξε ότι χρησιμοποιούσε το τρέιλερ στο εργοτάξιο που είχε, υποχρεώθηκε όμως μόνον εκείνη τη φορά να το βγάλει στο δρόμο και συνέβη το κακό. “Μου στοίχισε πολύ αυτή η ιστορία” ανέφερε. Μετά το περιστατικό, κατέθεσε τις πινακίδες του φορτηγού, διέκοψε την εργασία του και πλέον ασχολείται με καλλιέργειες.

Η συνήγορός του, κ. Αλεξάνδρα Σπανάκη, επισήμανε το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος έχει εκχωρήσει το δικαίωμα αποζημίωσης για τις ζημιές του φορτηγού του, στον γιο του θύματος.
Η συνήγορος πολιτικής αγωγής Ελένη Παπανικολάου επισήμανε ότι ο γιος του άτυχου 53χρονου οδηγού, έμεινε μετέωρος, έχασε τον στήριγμά του, και δυσκολεύτηκε να συνεχίσει τις σπουδές του, στο Πανεπιστήμιο. “Μέχρι σήμερα, δεν έχει αποζημιωθεί για αυτό που συνέβη στον πατέρα του”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για τις πράξεις της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών από αμέλεια, της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της σωματικής βλάβης από αμέλεια παρ’ υπόχρεω. Του αναγνώρισε δε, το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Μοιράσου το άρθρο: