Πλήρης είναι πλέον ο φάκελος της υποψηφιότητας του μνημείου της Σπιναλόγκας, που θα κατατεθεί στο τέλος του μήνα στην Ουνέσκο, προκειμένου να ενταχθεί στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς του διεθνή οργανισμού.

Τελευταία πράξη η ομόφωνη έγκριση του διαχειριστικού σχεδίου του φρουρίου από τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, όπως έκανε γνωστό το υπουργείο Πολιτισμού.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η κατάθεση του φακέλου αναμένεται να σηματοδοτήσει την αντίστροφη μέτρηση για την ένταξη της νησίδας στον κατάλογο του διεθνούς οργανισμού.
«Είναι σαφές- αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός- ότι από δω και στο εξής το θέμα ξεφεύγει πλέον από τα χέρια των τοπικών αρχών και είναι καθαρά θέμα της κυβέρνησης, ώστε ακόμα ένα Ελληνικό μνημείο – το πρώτο στην Κρήτη – να ενταχθεί στον κατάλογο των προστατευομένων από την UNESCO μνημείων. Ωστόσο ο Δήμος Αγίου Νικολάου θα συνεχίσει να στηρίζει με όποιο τρόπο αξιολογηθεί από το αρμόδιο υπουργείο την υποψηφιότητα».
Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει, αρμόδια επιτροπή της UNESCO θα επισκεφθεί σε μη ορισμένο χρόνο το νησί, ενώ όπως ανέφερε ο Δήμαρχος εκφράζεται η προσδοκία, ώστε ο στόχος που έθεσε εξ αρχής η παρούσα δημοτική αρχή για την ένταξη του μνημείου στην UNESCO να ολοκληρωθεί επιτυχώς.

Μοιράσου το άρθρο: