Την κωμωδία αγωνίας «SinΕνοχή» παρουσιάζει από σήμερα μέχρι την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης. Πρόκειται για διασκευή του έργου «Accomplice» του Ρούπερτ Χόλμς την ευθύνη της οποίας μαζί με την σκηνοθεσία έκανε ο Χρήστος Ραχιώτης.
Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη του έργου “η «SinΕνοχή» είναι ένα αμαρτωλό παιχνίδι μυστηρίου και ανατροπών, με στοιχεία θρίλερ και μαύρης κωμωδίας σε ομιχλώδη υποφωτισμένη ατμόσφαιρα, που θα μπορούσε να θυμίζει film noir (φιλμ νουάρ).

Περίληψη του έργου
Η ιστορία του έργου ξεκινάει σε μια μεγαλοαστική βρετανική εξοχική κατοικία. Παρακολουθούμε την προετοιμασία ενός φόνου καθώς μια γυναίκα και ο εραστής της σκοπεύουν να δολοφονήσουν τον επαναπαυμένο σύζυγό της. Ο σύζυγος δολοφονείται, αλλά σύντομα εμφανίζεται ξανά στη σκηνή για να ολοκληρώσει κι αυτός με τη σειρά του τα δολοφονικά του σχέδια. Συνεργός του είναι ο εραστής της γυναίκας του (μήπως όμως δεν είναι μόνο δικός της εραστής;) ο οποίος (εραστής) δεν έχει αντιληφθεί ότι όλο αυτό είναι ένα πολύ καλά μελετημένο σχέδιο εκδίκησης εις βάρος του, από τον δολοφονημένο σύζυγο με ορκισμένους συνεργούς τη γυναίκα του και την ερωμένη της. Μήπως τελικά τίποτα απ’ όλα αυτά δεν ισχύει και όλα είναι μέρος μιας πρόβας; Πρόβας όμως για ένα θεατρικό έργο ή για έναν φόνο;

Οι συντελεστές της παράστασης
Διασκευή – Σκηνοθεσία: Χρήστος Ραχιώτης
Σκηνογραφία – Κοστούμια: Ξανθή Κόντου
Κινησιολογία: Έλενα Σταυροπούλου
Projection Mapping: Εργαστήριο Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων Πολυτεχνείου Κρήτης
Φωτογραφίες: Γιώργος Αναστασάκης
Παίζουν: Αθηνά Μαθιουδάκη, Δημήτρης Μελέτης, Μυρτώ Τζιγκουνάκη, Χρήστος Ραχιώτης
Αναλυτικά το πρόγραμμα παραστάσεων έχει ως εξής:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – ΩΡΑ 21:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – ΩΡΑ 19:00 & 21:00
ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – ΩΡΑ 19:00
ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – ΩΡΑ 19:00
Την παράσταση μπορούν να παρακολουθήσουν άτομα άνω των 15 ετών.
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 12 € και 10 € (φοιτητικό, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, άνεργοι, άνω των 65, ΑΜΕΑ 67%).

Μοιράσου το άρθρο: