Ομόφωνα εγκρίθηκε χθες το απόγευμα, από το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου, το τροποποιημένο σχέδιο ανάπλασης του Πάρκου Γεωργιάδη, το οποίο επεξεργάστηκε η επιστημονική επιτροπή μετά και τις προτάσεις πολιτών και φορέων που προέκυψαν μέσω της δημόσιας διαβούλευσης που προηγήθηκε.

Το νέο σχέδιο, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, διασφαλίζει το δασικό χαρακτήρα του Πάρκου, αναδεικνύει τις αξίες που μέχρι σήμερα υπηρετεί και διατηρεί όλες τις χρήσεις του, ενώ βαρύτητα δίνεται στον κανονισμό λειτουργίας που θα αποτελέσει και το βασικό εργαλείο για να μην αλλοιωθεί  ο σημαντικότερος χώρος πρασίνου της πόλης.

Μετά τη χθεσινή απόφαση, η διαχειριστική μελέτη του έργου θα κατατεθεί προς έγκριση στο Δασαρχείο και θα ακολουθήσει η υπογραφή της σύμβασης ανάμεσα στον εργολάβο και το δήμο Ηρακλείου, προκειμένου να αρχίσουν τα έργα ανάπλασης του Πάρκου.

Στο μεταξύ, με ένα ενημερωτικό έντυπο και με ένα βίντεο, όπου αποτυπώνεται με φωτορεαλιστικές απεικονίσεις το νέο Πάρκο Γεωργιάδη, ο δήμος Ηρακλείου, επιχειρεί να ενημερώσει τους δημότες για τη νέα όψη που θα αποκτήσει η έκταση.

Μοιράσου το άρθρο: