Ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του ΧΥΤΥ Αμαρίου Ρεθύμνου έγινε με τη δημοσίευση στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως της παρακατάθεσης του υπολοίπου οφειλόμενου ποσού των απαλλοτριώσεων, ύψους περίπου 1,1 εκατομμυρίων ευρώ.
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΕΣΔΑΚ, με την παρακατάθεση του ποσού, ολοκληρώθηκε η διαδικασία απόκτησης της έκτασης του έργου. Η χρηματοδότηση των απαλλοτριώσεων προήλθε από πόρους της Περιφέρειας Κρήτης και του Επιχειρησιακού Προγράμματος στο οποίο έχει ενταχθεί το έργο.
Η Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων και ο ΧΥΤΥ Αμαρίου, αποτελούν επιτελικό έργο διαχείρισης αποβλήτων στην Περιφέρεια Κρήτης και η υλοποίησή τους, εντάσσεται στον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΕΣΔΑ Κρήτης κ. Χάρης Μαμουλάκης τόνισε: «Ένα ακόμα βήμα σε ένα σημαντικότατο έργο του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. που θα καλύψει το σύνολο της Π.Ε. Ρεθύμνου, ολοκληρώθηκε. Προχωράμε σύμφωνα με το σχεδιασμό μας, παρακολουθούμε – μαζί και με τις συναρμόδιες υπηρεσίες – από κοντά κάθε στάδιο του σημαντικού αυτού έργου, έτσι ώστε να έχουμε στο συντομότερο δυνατό διάστημα ένα άψογο από τεχνικής πλευράς αποτέλεσμα, λειτουργικό και χρήσιμο για την τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου».

Μοιράσου το άρθρο: