Με τη θεματική ενότητα για το περιβάλλον και την αποδοτικότητα των πόρων, ολοκληρώθηκε χθες στο Ηράκλειο η τριήμερη συνάντηση για το νέο ΕΣΠΑ της περιόδου 2021- 2027.

Στη συνάντηση την οποία συντόνισαν εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, και εμπειρογνώμονες του ΟΟΣΑ, μετείχαν εκπρόσωποι και φορείς από τις Περιφέρειες, Κρήτης, Ιονίων νήσων, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.
Στην χθεσινή συνάντηση την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Ενέργειας, Νίκος Καλογερής.
Στην τοποθέτησή του επισήμανε, ότι, «η Κρήτη διαθέτει φυσικό περιβάλλον σε καλή κατάσταση το οποίο αποτελεί κεφάλαιο και συγκριτικό πλεονέκτημα της Περιφέρειας, υποστηρικτή όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων και μοχλό βιώσιμης ανάπτυξης. Για τον λόγο αυτό είναι συνεχής η προσπάθεια για την προστασία και την ορθή διαχείρισή του, και βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων της Περιφέρειας Κρήτης. Η προστασία και ανάδειξη των οικοτόπων, των προστατευόμενων περιοχών και της βιοποικιλότητας, η προστασία των υδροφορέων για διασφάλιση της καλής ποιότητας και ποσότητας του νερού, η καθαρή ατμόσφαιρα, η ποιότητα των θαλάσσιων υδάτων, η προστασία των εδαφών από τη ρύπανση, η προστασία της ακτογραμμής από τη διάβρωση, όλα αυτά έχουν ιδιαίτερο βάρος για μας και ανεξάρτητα από την αρμοδιότητα για πολλά από αυτά, εμείς τα θεωρούμε δικά μας προβλήματα και προσπαθούμε για την επίλυσή τους».
Η Διευθύντρια της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΠΕΠ Κρήτης, Μαρία Κασωτάκη, ενημέρωσε την επιτροπή για την πρόοδο της απορροφητικότητας χρηματοδοτικών πόρων που εντάσσονται στους σχετικούς άξονες της ενέργειας, περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής.
Αντίστοιχα τοποθετήθηκαν και έθιξαν τα δικά τους θέματα ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης ως πρόεδρος των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης, εκπρόσωποι των φορέων διαχείρισης αποβλήτων ΔΕΔΙΣΑ και ΕΣΔΑΚ καθώς και άλλοι φορείς.

Μοιράσου το άρθρο: