Ο παγετός που έχει δημιουργηθεί σε όλες τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές του Ηρακλείου και του Λασιθίου, είναι το κυριότερο πρόβλημα από τη χθεσινή επέλαση του χιονιά.

Αυτή την ώρα σε όλο το οδικό δίκτυο σε υψόμετρο από 400 μέτρα και πάνω οι κάτοικοι, και όσοι θέλουν να μεταβούν πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, παρ’ ότι από νωρίς μηχανήματα της Περιφέρειας και των Δήμων ρίχνουν αλάτι.
Ο καιρός σήμερα είναι βελτιωμένος όμως οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν χαμηλές, ειδικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Κλειστά είναι σήμερα τα σχολεία στους δήμους Οροπεδίου Λασιθίου, Ανωγείων, Βιάννου, στις δημοτικές κοινότητες Αγίας Βαρβάρας και Ρούβα του δήμου Γόρτυνας, και στις Μάλλες Ιεράπετρας.

Απεγκλωβισμός

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα ο απεγκλωβισμός δύο τεχνικών εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, από την κορυφή Μικρός Αφέντης της κοινότητας Πλάτης στο Οροπέδιο Λασιθίου, στα 1.587 μέτρα, όπου ανέβηκαν για να αποκαταστήσουν βλάβη στην κεραία, αλλά υπέστη βλάβη το όχημα με το οποίο ανέβηκαν.
Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού μετείχαν άνδρες της 3ης ΕΜΑΚ με ερπυστριοφόρο όχημα, το Πυροσβεστικό κλιμάκιο του Οροπεδίου και μηχάνημα του τοπικού Δήμου.
Οι δύο τεχνικοί παρά την ταλαιπωρία ήταν καλά στην υγεία τους.
Επιχείρηση στήθηκε και για τον απεγκλωβισμό δύο κτηνοτρόφων από τον Ομαλό Βιάννου, που είχαν πάει να ταΐσουν τα ζώα τους, αλλά στην επιστροφή κόλλησε στα χιόνια το αυτοκίνητό τους. Εντοπίστηκαν νωρίς το βράδυ από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και οδηγήθηκαν στα σπίτια τους.
Χθες ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευριπίδης Κουκιαδάκης, επισκέφθηκε περιοχές όπου έγιναν αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις. Δήλωσε ότι παρά τη μεγάλη νεροποντή δεν σημειώθηκαν προβλήματα και επισήμανε: «Όταν υπάρχουν οι αναγκαίες πιστώσεις στο χρόνο που χρειάζονται κι όταν γίνονται έγκαιρα και σωστά οι καθαρισμοί δεν υπάρχουν προβλήματα».

Μοιράσου το άρθρο: